bostadslån med dålig kredit vad kan förbättra dina chanser att godkännande

Exakt hur illa med dålig kredit är dessa dag är diskutabelt. För många räcker det anledning till panik, tro deras ekonomiska rykte är förstört och ingen långivare kommer aldrig röra dem igen. Andra däremot, är bättre informerade och vet att även när man ser att köpa egendom, att få bostadslån med dåliga krediter är fortfarande möjligt.

Attityden att långivarna mot dålig kredit poäng är inte så strikt som det en gång var, och tillväxten av online långivare innebär att det finns långt fler lån alternativ som finns. Allt som behövs när få godkännande bostadslån med dåliga krediter är att uppfylla de kriterier som krävs, och vet att dessa alternativ.

Dessutom innebär det faktum att ekonomiska svårigheter har medfört svåra tider att även de mest ansvarsfulla låntagare att en låg kredit värdering är inte längre så exakt som en riskindikator. Så, för sökande med en bra historia, oavsett poäng, få dåliga lån kredit hem godkännas är nu enklare.

verkligheten av dåliga krediter

Naturligtvis, trots mjukare inställning till en låg kredit värdering, finns det fortfarande påföljder som låntagare möter även om ett bostadslån med dålig kredit är godkänd. Den mest uppenbara är att räntan på lånet är högre än normalt. Hur mycket högre beror på kredit värdering och på långivaren, men det betyder inte att de månatliga återbetalningarna är något högre.

En andra konsekvens av att få godkännande bostadslån med dåliga krediter är de avgifter och påföljder ibland laddade. Vissa långivare kommer att debitera stränga straff om det finns någon försening i att göra återbetalningar, medan avgifter kan ibland användas för att behandla din ansökan.

Av detta skäl är det alltid en bra idé att kolla det finstilta, och fråga om eventuella extra avgifter förekommer. Om detta inte görs, sedan får dåliga krediter hem godkända lån inte skulle visa sig vara så bra trots allt.

ytterligare råd

Några fler goda råd är att säkerställa en handpenning är tillgänglig när de ansöker om ett bostadslån med dålig kredit. Anledningen är två-faldig. För det första, genom att spara kanske 10% av fastighetens pris som en handpenning, ser långivaren åtagandet sökanden har att köpa ett hem. Det är inte lätt att rädda vad som kan vara $ 20.000, utan betydande finansiell disciplin.

Dessutom gör en $ 20,000 handpenning få godkännande bostadslån med dålig kredit lättare eftersom det innebär den nödvändiga lånet minskas. Så, ett hem värt $ 250.000, med kräver en inteckning på $ 230.000, omedelbart sänka skulden.

En annan bit av goda råd är att överväga alla alternativ innan beslut fattas. Det kan tyckas att ha en dålig kredit hem godkänd av din lokala inteckning leverantör är ett bra drag (och kanske), men det kan också finnas bättre erbjudanden där ute – särskilt online.

online långivare

I själva verket är det på nätet att de bästa villkoren i allmänhet funnit när de söker ett bostadslån med dålig kredit. Den kommer verkligen ner till det faktum att långivare är i en mycket konkurrensutsatt verksamhet, så för online långivare att överleva, de fokuserar på utlåning till dem som traditionella banker är inställda på att avvisa. Så, få godkännande bostadslån med dåliga krediter är mer troligt nätet.

De termer tenderar att omfatta mer konkurrenskraftiga räntor och högre gränser lån, men innan de har en dålig kredit bostadslån godkänd, kolla det finstilta. Var också noga med att kolla långivaren på Better Business Bureau webbplats, för att säkerställa ett bostadslån med dålig kredit avtal inte visar sig vara en stor katastrof.