bostadslån med dålig kredit hur man kan förbättra dina chanser att godkännande

Att tro att chanserna att få ett lån godkänt med dåliga krediter är inte annorlunda än när man har goda kreditbetyg är dumt. Medan dåliga krediter aldrig utesluter godkännande helt, men det har ett inflytande. Vad detta betyder är att få bostadslån med dåliga krediter är möjligt, så länge som ansökan är tillräckligt stark.

Tiderna har förändrats, och medan traditionella långivare som en gång såg ut att kunna vända sådana ansökningar nere, det finns nu en vilja att acceptera den extra risk. Men det finns fortfarande förutsättningar att möta, och som ett resultat, det finns sätt att förbättra chanserna att säkra snabbt godkännande. Trots allt kan låga kredit värderingar förbättras, vilket gör en ansökan starkare.

Detta är ett viktigt faktum att komma ihåg när man överväger att ansöka om en inteckning lån trots låg kreditvärdighet är en del av ekvationen. I själva verket finns det tre områden som kan göra en verklig skillnad.

få dina skulder i ordning

Oavsett den specifika orsaken till en dålig kreditvärdighet är, att få bostadslån med dålig kredit endast försvåras när långivare misstänker att dessa skäl inte har behandlats. Så, är att visa dem att ärenden har rättats till, och ansträngningar har gjorts för att ta kontroll över befintlig skuld, ett stort plus.

Förmodligen är det mest logiska sättet att göra detta för att ta ut en konsolidering lån för att betala av enskilda lån. Med de olika räntor och amorteringsplaner som kommer från de många låneavtalen, kan kostnaden vara överdriven. Men genom att byta ut allt med en mer hanterbar lån, är frågan kontrollerat och extra medel är ofta frigörs.

De positiva kan vara så stor att säkra snabbt godkännande blir mycket mer möjligt (dock inte garanteras). Och även om ett stort personligt lån inte kan säkras för ändamålet, finns möjligheten av en serie mindre avlöningsdag lån fortfarande. Dessa kan vara dyrare, men kommer att innebära hypotekslån godkännande chanser förbättras, minst.

budget noggrant

Beräkna vad som är överkomligt är en hörnsten i en positiv tillämpning. Människor som söker bostadslån med dålig kredit måste vara säker på vad som är prisvärd, och först då kan de väl upp strategier för att förbättra deras situation. Letar du efter en inteckning på $ 500.000 kommer inte att sluta i glädje om varken den tillgängliga inkomsten eller poäng kommer att upprätthålla idén.

Långivare vill veta vad skulder en sökande som redan håller på att betala, eftersom detta ger en stark indikation på deras återbetalningsförmåga. Det är där skulden-till-tal kommer in i bilden, med förhållandet för att både säkerställa en låntagare inte över-utöka sina skulder, och att långivaren är säker på att få sina pengar tillbaka. Möte detta förhållande gör säkra snabbt godkännande mer troligt.

Även när en inkomst ser tillräckligt stor, kan akuta utgifter orsaka förödelse, så kvoten anges att 40% av inkomsten endast kan tillägnad skulder. Detta är den avgörande faktorn vid beräkning av om ens en $ 150.000 hypotekslån är överkomligt.

ger en handpenning

Faktum är att få bostadslån med dåliga krediter är möjligt om återbetalningarna är överkomliga. Ett sätt att sänka inteckning belopp som krävs för att göra en stor handpenning. På detta sätt, skyldig huvudmannen, Betalda räntor och övergripande månatliga återbetalningar sänks.

Det kanske inte verkar mycket, men en handpenning på $ 20.000 kan innebära besparingar på så mycket som $ 150 per månad. Och samtidigt säkra snabbt godkännande inte görs enklare, det faktum att finansiell disciplin utövades för att spara summan, kommer att imponera långivare också. Alla runda, när de ansöker om ett hypotekslån, som har en stor handpenning klar är ett stort plus.