bostadslån med dålig kredit hemligheten till att få lån godkännande

Mycket som det kan tyckas att ansöka om en inteckning lån med dåliga krediter är en meningslös övning, är möjligheten för godkännande är mycket högre än förväntningarna. Faktum är att andra faktorer än kredit poäng är mer inflytelserik i ansökan bedömningsprocessen.

Detta är ett användbart faktum att hålla i minnet. Men som är fallet med alla lån, att få lån godkännande är omöjligt om rätt rutor inte är förkryssat. I det här fallet, det måste finnas uppmärksamhet ägnas åt frågor såsom inkomst och den inkomst-till-skuldkvoten, för att bara nämna två.

Det finns en hemlighet att öka effektiviteten av ett hypotekslån ansökan, och göra det så nära vad långivaren är ute efter som möjligt. Här är tre sådana hemligheter som, om en sökande anger om adressering, kan resultera i tummen upp från långivaren snarare än tummen ner.

intäkter och skuld-till-tal

Som redan nämnts, dessa är två av de mer inflytelserika aspekterna av varje ansökan för ett hypotekslån med dålig kredit värderingar tar mer av ett baksäte. Visst verkar inkomsten bara logiskt, men det är inte storleken på den inkomst som verkligen betyder något. Det viktiga är hur mycket av det är gratis att använda för att återbetala den nya inteckning.

Till exempel, om en sökande har en månadsinkomst på $ 10.000, men har månatliga skyldigheter på $ 8000, sedan få lån godkännande på en inteckning $ 250.000 är högst osannolikt. Detta beror på att skulden i förhållande till inkomsten rekommenderar endast 40% av inkomsten bör ägnas åt att återbetala skulder, så att nog är kvar för att täcka akuta utgifter.

Dock kan någon tjäna $ 5.000 per månad godkännas för samma hypotekslån om 40% av deras disponibla inkomster är tillräckligt för att möta återbetalningar. Om deras utgående är bara $ 2.500, då med $ 2500 gratis att täcka en inteckning återbetalning av kanske $ 1400 per månad, är godkännande troligt.

spara till en handpenning

Det kan inte förnekas att få ihop en stor klumpsumma som en delbetalning är inte lätt. Men när de ansöker om ett hypotekslån med dålig kredit kan det vara värt ansträngningen. I själva verket kan det visa sig ofta skillnaden mellan framgång och misslyckande.

Detta är ner till två enkla saker. För det första är långivare alltid imponerad av graden av disciplin typiskt behövs för att spara stora summor under en relativt kort tidsperiod. En 10% summa för en $ 250.000 hem är $ 25.000 som kräver $ 1000 lägga undan varje månad i två år. Sedan få lån godkännande beror på att övertyga långivare att lita på låntagaren, är detta utmärkt bevis.

Dessutom minskar storleken på handpenningen storleken på kräver hypotekslån, vilket i sin tur minskade summan av intresse (inte ränta), och månatliga avbetalningar. Spara $ 100 per månad på ett 30-årigt lån översätter till besparingar på $ 36.000 i livet av inteckning.

visar en förbättrad inställning

Slutligen, när de ansöker om ett hypotekslån med dåliga krediter, visar långivare att skälen för att få en låg kredit värdering i första hand inte längre är relevant också hjälper. Om en konkurs dom är i ditt förflutna, visar att dina pengar förvaltning är nu upp till noll. Om överskridanden var en egenskap, visar att sparandet är nu en prioritet.

Naturligtvis sparar en handpenning hjälper i båda dessa avseenden, men det bekräftar att få lån godkännande tar längre tid att säkra än att fylla i ett formulär och vänta 24 timmar. Det kan ta ett år eller mer. Så, bygga ett sparkonto saldo från ingenting, och övertyga långivare att ett hypotekslån är i säkra händer.