bostadslån med dålig kredit förbättra dina chanser att ansökan framgång

Ingen långivare kan garantera godkännande av en ansökan om ett bostadslån med dålig kredit. Det är för mycket involverad i bedömningsprocessen för att tillåta den typen av säkerhet. Men vad de flesta av oss är inte medvetna om det faktum att om vissa aspekter av en ansökan är stark, det finns en större chans att ansökan ska kunna lyckas.

Det är värt att notera att dålig kredit poäng är ingalunda dödlig för en låneansökan, och i själva verket, säkra inteckning godkännande beror mycket mer på frågor som storleken på handpenningen och skuld-till-tal den sökande har. Att uppfylla de grundläggande kriterierna är alltid den bästa fot som ska börja.

Vad detta betyder är att koncentrera insatserna på att få dessa områden i god ordning förbättrar ansökan till en sådan grad att långivarna känner sig bekväm med tanken på att bevilja bostadslån. Här är några enkla tips för att genomföra denna.

veta din kredit status

Den viktigaste platsen att starta från en säker grund, och detta kan inte göras om en sökande har ingen aning om hur en långivare kommer att se dem. Av denna anledning, att veta kredit värdering är viktigt när de ansöker om ett bostadslån med dålig kredit. Med svagheter identifierats, kan de lämpliga åtgärder vidtas för att ta itu med dem.

Sökande måste få sin kredit rapport från en av de viktigaste kreditvärderingsinstituten att ta reda på sina poäng och hur den beräknas. När detta är gjort, kan de områden som bäst behöver städa upp ses, liksom huruvida utestående sena betalningar måste hanteras, eller om en liten balans är obetald. Säkra inteckning godkännande kan komma ner till minsta möjliga marginal.

De kredit värderingar ger också en god uppfattning om termer bostadslån som kan förväntas. Detta innebär att det är lättare att upptäcka en bra affär, och att förhandla fram en bättre ränta om tillfälle uppstår.

höja din kredit värdering

Naturligtvis är en av de bästa sätten att förbättra chanserna att få ett bostadslån med dålig kredit att öka kredit värdering i första hand. Flera saker som kan göras för att åstadkomma detta, bland annat att ta ut en konsolidering lån eller en serie små personliga lån, för att rensa skulder.

Dessa små lån kan bara vara för $ 1.000 vardera, men medlen kan användas för att rensa enskilda skulder bit för bit. Känd som avlöningsdag lån, har de oftast gäller bara 30 dagar och komma till mycket höga räntor. Eftersom varje lån återbetalas, ökar kredit värdering så småningom, säkra inteckning godkännande blir mer sannolikt.

Alternativt, ta ut en stor konsolidering lån innebär alla skulder kan raderas i ett svep. Och med lägre återbetalningar än de av den kombinerade föregående totala, är mer pengar frigörs när kredit värdering förbättras. Detta sätter en ansökan om bostadslån i en stark position.

cosigners och avbetalningar

Det är vettigt att ha en cosigner inblandade när de söker ett bostadslån med dålig kredit. Fördelen är att inteckning är garanterad att betalas även om låntagaren utvecklar ekonomiska svårigheter. Detta är exakt den typ av självförtroende booster än långivare letar efter. Så länge cosigner i fråga har en utmärkt kreditvärdighet, och en tillräckligt stor inkomst, då säkra inteckning godkännande blir lite mer än en formalitet.

Dessutom, kan ge en större än vanligt handpenning också vara en stor hjälp. Detta beror på att storleken på den önskade bostadslån reduceras, sänka storleken på de månatliga återbetalningarna och göra hela affären mycket mer prisvärd.