bostadslån kan vara dyrt att komma ur

Två decennier sedan, fick en massa människor fast ränta inteckningar för att försöka skydda sig mot högre räntor. Men, sjönk räntorna, ibland mycket kraftigt, och därmed fast ränta låntagare var ofta betala betydligt mer jämfört med personer med justerbara lån ränta inteckning.

Dock kunde de låntagare får inte ut bara för att de var låst av enorma kostnader som är allmänt kända som ränteskillnadsersättning. Ofta var högre än, eller ens lika med den besparing som kan göras genom att gå till en lägre kostnad hypotekslån, och även låntagarna hade att få pengar när de lämnat den bostadslån, ofta mycket svårt att göra.

Den inteckning folk case för ränteskillnadsersättning är att de bör låta dig lämna straff fri, skulle du ha en säker sak av en insats, så du kan fortsätta i den fasta räntan när det passar dig, och få ut av det när tiden var lämplig. Du hittar liknande avgifter och påföljder för spännande billiga lån där du lovade ett billigare pris för ett par månader eller år.

Vissa sanktioner pågå för närvarande den minsta kontraktets längd på hypotekslån, trots att de ofta minskar ju närmare kunden är att i slutet av bostadslån sikt. Till exempel kan en 5 års fast ränta bostadslån har en straffavgift på 5 procent av bostadslån inom den 1: a 12 månader, 4 procent under det 2: a året etc.

Det är väldigt ovanligt just nu att hitta en påföljd som bedriver förbi hemmet låneavtalet, trots att de gör fortfarande finner vara. Sträva efter att hålla sig borta från dem, eftersom de låter det långivande bolaget att behålla dig på sina egna villkor. Ofta kan du överföra bostadslån, så om du byter bostad, kan du fortsätta med lånet, i stället för att avbryta den och betala i onödan.

Det finns några metoder som sparar pengar kan minska kostnaden för en inteckning, till exempel med hjälp av en lika stor handpenning som praktiskt, inte har betalning skydd Ä ± nsurance täckning, väljer intresse endast inteckningar, Använda daglig ränteberäkning, borta från flexibla bostadslån, och använda en offset bostadslån.

Ändra en inteckning för en annan har blivit allt vanligare, ofta uppmuntrade av långivare som tar upp avgifter på grund av denna praxis. Detta leder vanligtvis till lägre kostnader, en hel del banker kommer att sätta dig på en vanlig justerbar ränta, och det kan bli dyrt när dina fasta ränta klar, då det skulle göra vettigt att leta efter en annan bank. Å andra sidan bör du alltid försöka din nuvarande långivare hypotekslån till att börja med, eftersom hotar att flytta någon annanstans skulle kunna resultera i ett förbättrat erbjudande.