bostadslån inteckning modifiering – hur du ställer in din nya lån

President Obama har drivit lagstiftning genom kongressen som ger stimulans till bostadsmarknaden genom att hjälpa husägare undvika utestängning. Utestängning är rekordhög nivå i USA på grund av lågkonjunkturen. Växter stänger, och människor förlorar sina högre betalda jobb. De kan inte längre göra de högre hus betalningar på sina nu lägre löner.

Dessa hem inteckning ändringar omarbeta sin inteckning. Den resulterande hus betalning (skatter och försäkringar ingår) är lägre och mer prisvärd, 33% av deras månatliga bruttoinkomsten. Detta åstadkoms genom att sänka räntorna, förlänga lånevillkor, avstående förseningsavgifter och även minska huvudmannen, om det behövs. Genom detta program, de godkända långivare får en ekonomisk belöning för att uppmuntra dem att göra dessa ändringar.

Förutom kontrollerbara ekonomiska svårigheter, det finns andra riktlinjer att gälla. Hemmet ska vara en primär bostad och inte ett fritidshus eller hyresfastigheter. Det ursprungliga lånet på huset måste skrivas på eller före den 1 januari 2009 och inte överstiga $ 729.750. Det måste backas eller servas av Fannie Mae och Freddie Mac. Den nuvarande hus betalning måste vara mer än 33% av din brutto månadsinkomst. Du måste också dokumentera att du har medel till förfogande för att betala den nya, modifierade hus betalning med inga problem. Det kan finnas andra ansökningsanvisningar ålagts av finansdepartementet eller din långivare själva.

Tidsfristen för det här programmet är den 31 december 2012. Utnyttja hemmet stimulanspaket innan det löper ut.