bostadslån hypotekslån refinansiering – refinansiering under en kortare tid för att spara pengar

Spara pengar med lägre priser är inte den enda anledningen att refinansiera. Valet av ett kortare lån kan också spara tusentals i intresse och frigöra intäkter i framtiden. Ett kortsiktigt lån kan också hjälpa dig att betala ner din huvudsakliga snabbare.

bättre priser

En 15 år inteckning har en bättre ränta än en 30 år inteckning erbjuds samma dag – oftast med en fjärdedel av en procent. Men även om priserna är samma som din nuvarande inteckning, refinansiering till en kortare inteckning spara dig tusentals i intresse genom att betala av huvudmannen förr. Din månatliga betalningar kommer att bli något större, men det beror på att en större del av saldot betalas.

erbjuder självdisciplin

Kortfristiga lån gör ditt beslut att betala dina lån tjänsteman. För dem som har svårt att göra extra betalningar på sina lån, kan ett kortsiktigt lån vara svaret.

Det är bra att först titta på dina långsiktiga finansiella mål. Kanske du planerar att betala för barnens college undervisning, för att gå i pension, eller för att minska din skuld belastning i framtiden. Bestäm när du vill att din inteckning betalas ut och titta på de månatliga betalningar. Du kan välja ett antal perioder – 15, 20 eller 25 år bostadslån.

faktorer att beakta

Låga priser är inte den enda faktor att beakta när man beslutar att refinansiera, är betalningstiden också viktigt. Genom att helt enkelt göra större amorteringar, får du bli av med dina lån förr och spara pengar på räntebetalningar. Dessutom minskar din skuld nivå genom att betala av dina lån också förbättrar din kredit och ekonomiska situation.

Dock bör du också komma ihåg den omedelbara effekten av ett kortsiktigt lån. En större månatlig betalning kan innebära påfrestningar på din månatliga budget. Du kan också finna att om du planerar att sälja din bostad inom ett par år kommer du inte tjäna in kostnaden för refinansiering avgifter.

Du också begränsa din finansiella flexibilitet. Du bestämmer dig för en större amortering. Du kan välja att helt enkelt betala ner huvudmannen när du har tillgängliga likvida medel.

I slutändan har kortsiktiga bolån sina fördelar och bör beaktas när du planerar att refinansiera.