bostadslån från va ökar

Ett ökande antal veteraner och medlemmar tjänsten använder sina VA nytta bostadslån från Department of Veterans Affairs. VA hem låneprogram har fortsatt att vara ett populärt val i den aktuella bostadsmarknaden.
VA: s bostadslån volym har ökat mer än 30% från förra året. Tjänstemän säger att det beror på elimineringen av många nej-down program betalning lån i konventionell inteckning industrin tillsammans med goda lånevillkor.

Lån som presenterar ingen handpenning blir mycket svårt att få med konventionell finansiering. En observatör påminner driver en populär Los Angeles motorväg och ser en skylt “10percentdown dot com” som många tror ersatt sina “ZeroDownLoans” dot com tecken. Alldeles nyligen detta år, passerade lagstiftning ett lag för VA att använda en lokal strategi för att finna högsta lånebelopp på dess noll-down lån betalning hem. VA noll handpenning finns tillgängliga upp till $ 729.000. Dessutom, kan ännu högre VA lånebelopp säkras med små avbetalningar.

VA bostadslån långivare har ett lättanvänt strömlinjeformad process för sitt låneprogram och godkännande. Långivarna tillgång till programmet webbportal för att använda VA online Automatiserad intyg om behörighet (ACE)-systemet för att få veteran intyg om behörighet att handlägga och godkänna låneansökningar. VA Långivare ordning bedömningarna på webben, granska och fastställa fastighetens beräknade värdet, lämna in den information VA kräver att godkänna ett lån borgen elektroniskt, och sedan få själva lånet garanti elektroniskt inom 24 timmar.

VA: s bostadslånet system med namnet VALERI (VA Lån Electronic Reporting Interface) är lika med eller över branschstandarder och tillåter omedelbar tillgång till fordran och förvärv uppdatering som gör det enklare för lån reparatörer att kommunicera med VA. Dessutom låter det reparatörer för att hjälpa veteraner som för närvarande har ekonomiska problem och att inte gå in avskärmning.

VA bostadslån ges till berättigade veteraner, medlemmar service och efterlevande makar från privata bolåneinstitut och mäklare i USA. Statistik visar att över 90 procent av VA bostadslån gjorde förra året gjordes med noll handpenning.