bostadslån för första gången köpare

Unga familjer lever nu sina drömmar tack vare en rad bostadslån utformade speciellt för dem. Borta är de dagar då dålig kredit eller brist på medel innebar att du inte kan få ett bostadslån för att köpa ditt drömboende. Även om dessa faktorer kan ha varit oöverstigliga faktorer i det förflutna, är de inte längre legitima hinder för första gången hem köpare som söker ett bolån.

Nya möjligheter har dykt upp i hela landet tack vare ett överflöd av kreativa bostadslån (hypotekslån) program för att hjälpa första gången hem köpare som tidigare nekats tillträde till bostadsmarknaden. Det finns kredit workshops, ner planer betalning bistånd, hem initiativ Köpa och bidrag öronmärkta särskilt för första gången Hem köpare växer upp överallt. Många människor antingen inte vet om dessa första lån gången hem eller bidrag eller att de inte vet hur lätt de kan få dem.

översikt av första ägare gången bostadslån

Det är svårt för unga människor att ofta köpa en bostad eftersom de just har börjat med sina karriärer och fortfarande kan betala på ett stort studielån. Vissa människor vänder sig till första alternativen hem köpare att hjälpa till med att övervinna de pengarna hinder för bostadslån. Det finns en mängd av dessa program att välja mellan och var och en är olika, beroende på var de är som erbjuds. Målet är här: första gången hem köpare lån ger ekonomiskt stöd till kvalificerade låntagare. De har även möjlighet till att göra detta på följande sätt:

-Låt för en mycket låg (eller ingen) handpenning
Subventionera räntekostnader (de betalar hela eller delar av det)
-Erbjuda bidrag
-Förlåt lån
-Gränsen avgifter som långivarna har rätt att debitera
-Skjuta upp betalningar

Regeringen kommer att bidra med ett bostadslån för första gången köpare

Många första gången hem köpare upptäcker de kvalificerar för handpenning eller bostadslån assistans. Det amerikanska Department of bostäder och stadsutveckling ger stater och kommuner pengar att dela ut till låg-och måttliga inkomster familjer att sätta mot sin handpenning eller avslutande kostnader varje år. Blivande husägare kan få upp till $ 15.000 för ett bostadslån. Den goda nyheten är att det ibland är pengar göras tillgängligt som ett bostadslån som är helt förlåten om hemmet köparen lovar att stanna i hemmet under tre till fem år. Vissa program erbjuder upp till 10% av köpeskillingen. För att kvalificera sig för handpenning bistånd, en person som normalt kan tjäna mer än 80% av en regions medianinkomst.

Det första steget för hoppfulla köpare som söker ett bostadslån bör vara att kontakta sin statlig myndighet bostadsfinansiering. Det finns massor av relevanta organ som anges på det nationella rådet av statliga bostadsförmedlingar webbplats på http://www.ncsha.org. Det finns en uppsjö av information som finns på nätet för första gången hem köpare som söker ett bolån.

Blivande husägaren bör också kolla med sin samhällsutveckling kontor och fråga om program bostadslån och bidrag som erbjuds för första gången hem köpare. Bortse inte lokala organisationer och kyrkans ledarskap. De kan känna av program bostadsbidrag i samhället.

Vanligtvis hem köpare kommer att försöka sätta ihop flera bidrag på sammanlagt belopp av de riktade bostadslån. Ganska ofta lokala banker deltar i utfärdandet av dessa bostadslån till första köparna gången hem. Det är ofta förbehåll, men det kan vara ett litet pris att betala för möjligheten att få gratis pengar eller ekonomiskt bistånd som inte kunde erhållas på annat sätt. Varje bostadslån programmet kommer att ha sin egen uppsättning regler.

En av de risker för mottagande dessa bostadslån för första gången hem köpare är att presumtiva bostadsköpare måste gå flera timmar av informell rådgivning. Industrin vill se till blivande första gången hem köpare vet hur man undvika aggressiv utlåning praxis. De kan också upptäcka deras kredit värdering är bra nog för en traditionell inteckning / bostadslån.

rådgivning klasser för att få ett bostadslån

Hemmet-köpprocessen kan vara förvirrande även för människor som har köpt flera bostäder. Att vara bekant med erbjudanden, disk erbjudanden, utvecklingssamtal, stänga rutiner och så vidare, innan sökandet kommer att lindra några av stress och tillåta en person att fatta mer välgrundade beslut.

Lokala första gången hem köpare rådgivning erbjuder hem klasserna köparen utbildning. Programmen är gratis och öppna för alla intresserade av att köpa ett hem.

program för nybörjare

Banker, finansinstitut och även ideella grupper, såsom goodwill gör det enklare än någonsin för dig att gå från hyresgästen till husägare. Det finns många program tillgängliga för att ge handpenning bistånd. Dessa program kan lindra en del av den initiala stressen att komma upp med tillräckligt med kontanter förskott. Följande är bara ett urval av vad som finns därute.

-Wells Fargo www.wellsfargo.com. The Home Möjligheter Programmet finns till offentligt anställda och medlemmar av militären. Det ger ingen-pengar-down, upp till 100% finansiering på ett enfamiljshus, bostadsrätt, co-op, eller multi-unit egendom.

-Washington Mutual www.wamu.com, WaMu erbjuder potentiella bostadsköpare uppskjuten betalning eller låg ränta lån, handpenning och inteckning hjälp, och delade inteckningar uppskattning.

-The Neighborhood Assistance Corporation of America www.naca.com, Tjänster från denna ideell gemenskap opinionsbildning och bostäder organisation inkluderar hem-köp workshops, finansiell rådgivning, och utvärderingar hem.

-Den Nehemja Program www.nehemiahcorp.org, detta är landets största privatfinansierade handpenning stödprogram. Bland funktionerna i The Nehemja programmet är gåvan medel upp till 6% av det slutliga kontraktet försäljningspriset att sätta mot handpenning och / eller avslutande kostnader och finansiering för nybyggnation eller förvärv av en befintlig bostad. Det finns ingen inkomst, tillgångar, eller geografiska begränsningar för att kvalificera sig.

Medan de är en perfekt passform för vissa, första gången hem köpare lån är fel val för andra.

fallgropar första gången bostadslån

För några första köparna gången hem, dessa program är perfekt. De öppnar dörren till hemmet ägande där en familj inte skulle ha kunnat köpa ett hem. Gemenskaperna gynnas också första gången hem köpare lån – husägare ta hand om sin egendom, engagera och bidra till ekonomin. Ändå kan första gången hem köpare lån vara fel val i vissa fall.

Med en subventionerad första gången hem köpare lån, ställs du inför några utmaningar:

-Lägre värde hem inte kan vara hemma du vill
-Du kan förlora en del av fördelarna med programmet om du säljer ditt hem för tidigt
-Du kan få betala återta skatt för en del av de förmåner du fått
-Du kan vara begränsad till en kort lista över lån typer (endast 30 år fast ränta inteckningar)
-Du kanske vill dela ökade hem värden med programmet

Med tanke på dessa begränsningar, kan du göra bäst att undvika subventionerade första gången bostadslån köparen. Du kommer förmodligen komma ut framåt med hjälp av en vanlig vanilj inteckning om du har bra kredit. Med en FICO kredit värdering över 720, du förmodligen inte kommer att se en fördel med den subventionerade första gången hem köpare lån. När du får under 680, kommer den subventionerade programmet börjar se bättre ut. Dessa dagar kan du få traditionella bostadslån / bolån med mycket lite nere.