bostadslån för dem med dåliga krediter några faktorer att beakta

Även om det kan tyckas att det finns bostadslån för personer med dåliga krediter är ett steg för långt för kvalificerade sökande, är det faktum att när grundläggande kriterier är uppfyllda, är godkännandet en stark möjlighet. Detta beror delvis på låg kredit värderingar är vanligt idag, och några av de mest trovärdiga sökande har fångats i det förflutna.

Ett av de viktigaste kriterierna är att ha en säker inkomst, men andra relaterar till kredit poäng och deras inverkan på räntorna, och skulden i förhållande till inkomsten som kan ange om ett annat lån är prisvärd alls.

Den överskuggande faktum, naturligtvis, är att ett bostadslån är en stor investering som låntagaren måste förbinda sig att återbetala i årtionden. Så, långivare är förståeligt nervös när de anser applikationer med mindre än en perfekt kredit historia.

Genom att noggrant noterat dessa få punkt, är det möjligt att konstruera ett program som är mer sannolikt att godkännas.

betydelsen av dåliga krediter

Misstaget som många sökande gör är att tro att dålig kredit poäng är tillräckligt för att garantera avslag. Sanningen är att dessa poäng endast beaktas med avseende på den ränta som ska betalas. Så, bostadslån för dem med dåliga krediter är överkomligt om andra kriterier kan garantera återbetalningar kommer att ske i tid.

Generellt dålig kreditvärdighet är något under 650, men den lägre poängen är rödare flaggan är. En pålitlig inkomst fick räddar dagen, men månatliga återbetalningar måste fortfarande tas i beaktande. Allt över 700 (med den maximala poängen är 800) gör programmet mycket sannolikt att godkännas.

Med lägre poäng, kommer räntan på bostadslånet vara högre. Bör poängen ökas då räntan faller och besparingar kan göras.

skuld-till-tal

Naturligtvis, medan storleken på inkomsten är förvisso viktigt, det är inte tillräckligt för att få godkännande heller. Den viktiga inslag för alla som erbjuder bostadslån för människor med dålig kredit är att återbetalningarna är överkomliga.

De flesta sökande tror att de har råd med de återbetalningar, men långivare har en annan guide till vår. Deras rättssäkerhet är skuld-till-tal, som stipulerar att högst 40% av överskottet av en säker inkomst bör ägnas åt att återbetala skulder.

Förhållandet är utformad för att se till att det alltid är tillräckligt för att täcka oförutsedda utgifter som kan dyka upp, liksom akuta medicinska räkningar. Eftersom ett bostadslån inte kan missa för så många som 30 år, då är det viktigt att inte rubba balansen i betalningsbalansen.

var att hitta en

Att veta vart man ska gå för att hitta de bästa villkoren kan vara en viktig faktor också. När allt är ett bostadslån för dem med dåliga krediter kommer att kosta en hel del om de bästa räntorna och återbetalning schema inte är säkrade.

Online långivare tenderar att erbjuda de bästa erbjudandena, med traditionella långivare ta ut mer i ränta. Det är också lättare att söka efter rätt affär, med en mångfald av jämförelse webbplatser som tillåter snabba jämförelser. Men som alla långivare, går bekräftelse på ålder, betalningsanmärkningar och en säker inkomst lång väg att få grönt ljus.

Men det är också nödvändigt för att kolla in rykte på nätet utlåning företag innan de accepterar att underteckna ett bostadslån med dem. Detta kan göras genom att gå in på Better Business Bureau webbplats.