bostadslån finansieringsalternativ för self-employed_

Det är inte så svårt som du kanske tror att kvalificera sig för ett bostadslån finansiering om du är egenföretagare. Säker som en W-2 löntagaren långivaren kräver bara arbetsgivaren att kontrollera inkomsten, men att vara egenföretagare långivaren inte kommer bara ringa dig eftersom du är låntagaren. Varje långivare kan variera lite, men det är vad majoriteten leta efter.

Full-doc lån

Detta är för dem som kan erbjuda gott om bevis på inkomst. Här är vad långivaren vill se: två senaste skattedeklarationer, ett aktuellt år-to-date Resultaträkning och balansrapport, företag licens, kontrollera alla tillgångar och senaste kontoutdrag.

låg-doc lån

Du kommer att behöva ett till två år kontoutdrag, CPA Letter, kontrollera tillgångar och företag licens.

nej-doc lån

Du anger bara dina inkomster och tillgångar och långivaren inte verifiera noggrannheten.

Nu, som ni kanske gissat, den mindre långivaren verifierar högre räntan kommer att bli. Och ju lägre belåningsgrad andel kommer att vara (lånebeloppet bygger på den andel av det beräknade värdet på fastigheten). Så du kommer att kunna låna en mindre procentandel av värdet på fastigheten.

Som alltid, kommer din kredit värdering påverkar din ränta, men det positiva är att någon av dessa typer av lån kan göras även om din kredit värdering är låg. Men naturligtvis, återigen, kommer räntan vara högre på grund av denna faktor också.

Din bästa insats är att tala med en kunnig Home Loan rådgivare som kommer att svara på alla dina frågor och styra dig i rätt riktning.

Hoppas du gillade att läsa den här artikeln,

richard Bonomo

bostadslånet rådgivare