bostadslån-ett steg mot din önskan att stiga på fastigheten stege

När Mr Wilson, din kollega på kontoret, skiftat till posh London tätort, har du tagit för en chock. Hur kunde Mr Wilson lyckas köpa ett hem med hans futtiga inkomst när du fortfarande hade att göra i ditt tvårumslägenhet? Du är inte nödvändigtvis avundsjuka men förvånad över vändning. Hade du varit medveten om användningen av bostadslån, skulle händelsen inte ha varit så stötar som det är nu.

Det är sant att många av de människor är inte medvetna om bostadslån. Dessutom har de som är medvetna om bostadslån dras flera missuppfattningar angående deras användning. Detta har berövat en majoritet av folket i bostadslån och därmed berövat dem möjligheter att öka sin levnadsstandard genom att flytta till ett bättre hus i en bättre ort.

Ett bostadslån är i första hand en inteckning. Det viktigaste syftet som ett bostadslån läggs till är att köpa eller bygga ett hem, vilket motsvarar funktionen av en inteckning, dvs köp eller bygga hem. Det finns andra användningsområden också att ett bostadslån kan gå till. För dessa användningsområden, blir bostadslån liknar ett hem kapital lån där det egna kapitalet i hemmet stöder återbetalning av lånet. De traditionella användningar av bostadslån i skuldsanering, bilköp eller i företaget hem förbättring innebär att använda det egna kapitalet i hemmet för att tillhandahålla finansiering till låntagarna.

Låntagare kan pantsätta upp till fyra familjemedlemmar bostäder för ett bostadslån. Som nämnts ovan, lovade hemmet / hemmen så tjänar syftet att säkerhetskopiera de återbetalningar av lån. Under normala omständigheter, när bostadslån återbetalningar görs regelbundet, kan låntagaren hävda sitt hem så snart de fullständiga återbetalningar görs. Det måste anges i detta skede att pantsättning hem till säkerheter inte innebär ett upphörande av rätten att stanna i hemmet. Du fortsätter att utöva rätten att bo i huset som du fortsätter med dina uppgifter för att betala fastighetsskatt och hålla hemmet i gott skick.

Några av oss kommer att föreställa detta som en situation där du får allt utan att förlora något. Även sant till viss del, det är inte helt korrekt. Långivare ut ränta vid en viss ränta och det är helt berättigat. Hade långivaren deponeras eller investeras utlånat belopp, skulle han ha fått ett visst belopp i form av ränta. Många långivare inte betalt avgifter för sina tjänster och ett bostadslån skulle alltså vara det billigaste alternativet för låntagare.

Lägg till detta att underlätta i återbetalning genom flera månatliga avbetalningar. De månatliga avbetalningar gör det möjligt för låntagare att återbetala bostadslånet genom sin månatliga intäkter. Hyresgästerna kan särskilt fördel av återbetalningen metoden. Det belopp som de hade betalat för den hyrda lägenheten kan channellised till återbetalningar av lån.

För låntagare, som fruktar att vandra i räntan kraftigt kommer att öka deras intresse kostnad, har långivare kommit med flera intressanta alternativ på bostadslån. Dessa räntor alternativ, men inte täcker låntagarna bostadslån för hela löptiden för återbetalning, ge dem lindring för en viss tidsperiod. Fast ränta metoden att ta ut ränta, till exempel hålla stabil ränta för en period av högst fem år. Liknande är tidsperioden för räntetak metod där intresset inte får stiga över en viss nivå, men får falla fritt.

Refinance presenterar en annan viktig teknik för att spara dina surt förvärvade pounds slösas bort på ett intresse hike. Så fort du märker att räntorna stiger, växlar du över till ett lån leverantör som erbjuder en bättre ränta. Dock måste du se till att det ursprungliga lånet leverantören inte uttryckligen förbjuder förskottsbetalning och refinansiera genom en vitesklausul.

När de används som en inteckning, skulle långivaren inte investera hela beloppet som behövs för att påverka inköp eller byggande av hemmet. Låntagaren måste sätta in en viss procent av köpeskillingen. Även detta bidrar till att minimera risken för långivaren, skulle han belöna detta med en bättre sikt bostadslån affär.

Bostadslån kommer som en viktig finansiering metod för dem som strävar efter att gå upp i fastigheten stege. Möjligheten att använda det belopp bostadslån för andra användningsområden än att köpa eller bygga hus gör bostadslån extra fördelaktigt.