bostadslån efter konkurs – få din nu

Om du har lämnat in konkursansökan under den senaste tiden, tror du förmodligen att äga ditt eget hem aldrig kommer att vara en möjlighet för din familj nu. Den Sanningen är att medan det är svårt att bygga upp din kredit konkurs efter, kan du få en ny start och bygga upp den typ av kredit som det tar att få ett bostadslån snart.

det viktigaste först

När du har haft din konkurs släpps i konkurs domstol, är den första åtgärden som du bör ta för att kontrollera din kredit rapport. Låt ett par veckor för att konkursen skall noteras på din kredit-fil, och sedan kontrollera din kredit rapport med alla tre stora byråer kreditupplysningsföretag, inklusive Experian, Equifax, och Trans unionen. Medan de flesta fall av konkurs är noterat på kredit rapport, ibland kreditupplysningsföretag underlåter att anmäla konkurser lämpligt. Om några konton på din kredit-fil visar fortfarande brottsligt men ingick i konkurs, måste du kontakta presidiet i fråga omedelbart och begära att de uppdatera dina uppgifter. Återkom att se till att de gör. Detta garanterar att din skiffer verkligen torkas ren. Konton som släpps under konkursen bör anges som sådana.

upprättandet kredit igen

Härnäst kommer du att arbeta med upprättande av kredit igen. Ett bra första steg är att öppna upp en säker kreditkortskonto. Denna typ av kreditkort konto är lätt att bli godkänd för, även för dem som har upplevt konkurs. Du kommer att bli ombedd att göra en insättning som är lika med den mängd kredit som du vill ha utvidgats till er, och att deponeringen hålls för första året eller så att du har kortet. Du kommer att få ett vanligt uttalande kreditkort och faktura varje månad. Kreditkort som är säkrade kan användas precis som ett vanligt kreditkort, och har varje månad eller kvartal rapportering till kreditbyråer.

Var noga med att öva god upplåning beteende och vara ansvarig med ditt kort. Aldrig överstiga mer än hälften av den tillgängliga krediten på din säkrade kreditkort, och alltid betala ditt saldo ner varje månad för att göra det mindre än en tredjedel av den tillgängliga krediten. Till exempel, om ditt säkra kort har en kreditgräns på $ 1000, spendera mer än $ 500 varje månad och betala av alla men $ 300. Kör en trettio procent balans för att visa att du vet hur du hanterar din kredit. Överskrid aldrig ditt tillgängliga saldo eller gå över gränsen. Gör alla dina betalningar i tid så tidigt som möjligt.

ta ut en bil lån

Bil lån är bra för att hjälpa att bygga din post-konkurs kredit, och de är lättare att få än andra typer av lån eftersom bilen är säkerhet för lånet. Misslyckas med att betala för den och långivaren återtar bilen eller lastbil – enkelt är det. Av denna anledning, kan du få godkännande för en bil lån helt enkelt efter konkurs, särskilt om du har en handpenning. Gör dina betalningar enligt överenskommelse på din bil efter konkurs lån och du kommer att börja se snabba poäng stapla upp på din kredit värdering.

ha tålamod

Konkurs lämnar ett ärr på din kredit-fil som är svårt att dölja, men med tålamod och uthållighet, och med etableringen av mindre krediter som säkrade kreditkort och lån auto, kan du sakta bygga upp din kredit upp för att kvalificera sig för en bostadslån efter konkurs. Använd tiden till att din reparerar din kredit och bygga upp din upplåning rykte för att spara till en handpenning till ditt nya hem. Sikta på omkring tio procent av köpeskillingen för att dina chanser att kunna få ditt bolån.