bostadslån dokumentation hjälper

I dag, AOS inteckning industrin när det gäller att få godkänt för ett bostadslån, har det förändrats avsevärt. Bara några år går det var mycket lätt att få godkänt för alla lån program som erbjuds. Låg kredit poäng och låg eller ingen dokumentation fortfarande fick du godkänt varför bostadsmarknaden är i det skick den är nu. Traditionellt låg dokumentation som används för att betyda någon inkomst kontroll men du behövs för att sätta 20 till 25% ner, verifiera dina tillgångar och jobb. I högkonjunktur, lämnade långivare stegens kraven ut.

Så i dag, vad du kan göra för att öka dina chanser att bli godkänd är AOS marknaden tillhandahålla dokumentation för att lindra långivaren, AOS oro och minskad risk. Förutom de typiska exemplar av W2, AOS, kontoutdrag och paystubs, bör du också ha lätt tillgängliga:

1.) En kopia av den annullerade allvar insättning check (fram och bak) tillsammans med spärrade insättningen kvittot. Om du är i att spara papper och få all kontoinformation online (vilket är en bra sak för grön levande), sedan komma åt ditt konto online och skriva ut checken.

2.) En läsbar kopia av det undertecknade köpeavtalet och eventuella Tilläggen. Om du använder en mäklare eller agent, bör du ha både mäklare namn, kontorsadress och telefonnummer. Om du bor i en stat som kräver fastigheter advokater att stänga fastighetstransaktioner, är samma information som behövs.

3.) Om du köper en fastighet och sälja en bostad på samma gång, behöver du en kopia av noteringsavtalet, om fastigheten är under kontrakt, en kopia av det undertecknade köpeavtalet. När fastigheten stängs, kan du bli ombedd att lämna en kopia av de faktiska intäkterna erhållits från det spärrade eller uppgörelse företaget. Detsamma gäller för om du nyligen stängt på en fastighet inom de senaste 90 dagarna.

4.) Om du fick gåva fonder måste giftor bevisa att de faktiskt hade att pengar finns att ge. Bevis såsom en kopia av giftor bör AOS aktuellt kontoutdrag vara tillräcklig. Den giftor måste skriva en utsaga present brev, tillgänglig från lån officer, som anger att pengarna är en gåva och det behöver inte återbetalas. Sammanfattningsvis, du, Äôll behöver en kopia av kontrollen, bankkvittot och motsvarande kontoutdrag som visar insättningen.

5.) Om tillämpligt, dekret kopior av skilsmässa, social trygghet, barnbidrag och underhållsbidrag.

6.) Om du äger ditt eget företag, har tillgängliga kopior av de två senaste årens federala avkastning företagsskatt och en året-to-date resultaträkningen. Ett brev från din CPA visar att du är egenföretagare eller en kopia av ditt företag licens kan vara acceptabelt med vissa långivare, men få dina skattedeklarationer och vinst-och-förlust uttalande görs bara i fallet.

7.) Om du har satt in några stora mängder i din bank under de senaste 90 dagarna, vara beredd att ge en förklaring brev med bevis på var pengarna kommer från.

8.) Om du har haft en konkurs eller avskärmning, se till att du har en fullständig kopia och ett skriftligt brev förklarar orsakerna och papper ansvarsfrihet.

9.) Om du har några betalda domar mot dig men visar fortfarande som obetald ha en kopia av den inspelade tillfredsställelse av dom.

10) Om du köper ett hem och kommer att använda det som din nya primära bostad och gör ditt befintliga hem till en hyra, bör du ha ett undertecknat hyresavtal samt dokumentation för att få en insättning från nya arrendatorn.