bostadslån – använd en inteckning långivare eller mäklare

Vissa människor har bara en preferens baserat på erfarenhet och andra behöver forskning om huruvida de vill använda en mäklare eller långivare. Det finns några tydliga skillnader mellan de två, och det är alltid bra att veta innan du köper. Innan subprime utlåning lite dammet, det brukade vara en större fördel att använda en inteckning mäklare. Idag kan det inte vara en sådan fördel.

När du använder en långivare för att finansiera ditt hem lån, är du lånat pengar för din inteckning ur långivarens egna reserver, ur långivarens egen ficka. Långivaren lånar dig sina egna pengar för att betala för din inteckning. När du förkvalificerades med en långivare, får du en korrekt bedömning av vad som långivaren kommer att göra för dig bör din ekonomiska situation förblir densamma vid utgången av ditt hem.

Dollarn belopp långivaren förbinder sig att ge dig ett gediget engagemang. När de ger dig en prekvalificering brev, basera de på vad de vet om din nuvarande finansiella ställning. Om din nuvarande ekonomiska situation inte förändras med den tid du stänger, kommer långivaren engagemang förändras inte. Tänk på att en långivare kan vara en bank, Credit Union, privat organisation, förvaltningsbolag eller någon annan enhet som har reserver att låna ut pengar för fastigheter ändamål.

Inteckning mäklare, å andra sidan, arbetar med många långivare att hitta den bästa lösningen för ditt lån. De har inte några egna pengar att låna ut. Deras jobb är att göra jämförelse shopping för dig. Ibland har synlighet och tillgänglighet till de bästa priserna och program. Andra gånger, på grund av regeringens restriktioner, kan de inte ge med dig så bra affär som långivare. När du är förkvalificerad av en inteckning mäklare, eller kan du kanske inte vara kvalificerad för det beloppet när lånet tidningarna äntligen presenteras för dig.

Dessutom, du bolåneräntor är noterade kan eller inte kan ändras när du går att teckna lånet. Vilken inteckning mäklare brukar göra är att göra en bedömning av din ekonomi och göra en kvalificerad gissning av erfarenhet och kunskap om hur mycket de tror att de kan få ett lån för dig och hur mycket din boränta borde vara. Allt detta bygger på flera faktorer, inklusive din FICO kredit värdering. Du måste inse dock att lånebeloppet och räntan är flytande. Det är inte typiskt för räntor citeras av en inteckning mäklare att minska när du registrerar de sista lånehandlingar. Om något, de går oftast upp.

Några saker att tänka på är att en inteckning mäklare tar ut avgifter för sina tjänster, typiskt, inte en bank inte. Innan du åta sig ett bostadslån från någon leverantör, be om alla avgifter och få dem skriftligt. Gör ditt kort, 10-dagars jämförelse shopping för att hitta den bästa tillgängliga. Om du inte har bråttom, och en mäklare ger dig en fantastisk offert på avgifter och räntor, vänta och se om vistelser på det sättet. Om inte, gå med långivaren som gav dig den näst bästa.