bostadslån ändringar vs FHA program refinansieringstransaktioner

Är du bland de hundratusentals amerikanska fastighetsägare drabbats hårdast av den nuvarande finansiella krisen i Amerika? Är du orolig att du inte kommer att ha råd med din inteckning betalningar längre? Om du nickande huvudet, bör du skynda till en finansiell rådgivare dag sedan be om bostadslån modifiering vs en FHA refinansiera.
Lån modifiering och FHA refinan. assisterar miljontals fastighetsägare att spara sina hem när de inte kan betala av sina lån. Vilken som passar dina behov beror oftast på vilken långivare stöder själva lånet. För att få veta mer om ditt lån försäkringsgivare, besök lån försäkringsgivaren och fråga dem. Nästan alla lån är försäkrade av FHA, Freddie Mac, eller Fannie Mae. Ingen av dessa tidigare föreningar är faktiska finansiella institut, men de försäkrar de inteckningar och certifiera det totala beloppet av lån eller amorteringar. Åstadkomma detta minskar risken för banker och hjälpmedel enskilda har sänkta räntor.
Hur kan du säga en Fannie Mae, FHA, eller Freddie Mac lån isär? Från utsidan, de är alltför lika. Det kommer inte vara mycket av en skillnad mellan dem, bortsett från vem råkar försäkra dem. Massor av fastighetsägare är omedvetna om vem deras försäkringsgivare är, och det beror på att de sällan vill eller behöver sådan information. Om individer vill ha det, är det när de behöver ändra lån för att sänka den månatliga inteckning betalning. Om den typ av lån är en Freddie och Fannie lån, då du kan vara berättigad till Making Home Affordable av president Obamas bostadslån modifiering projektet. Om du redan har en FHA lån, så ska du se om du är elibigle för HOPE för villaägare planen, det är en underbar FHA plan att ändra inteckningar equity sharing.
Ändra ett lån genom FHA lån med hopp för villaägare ger möjlighet till refinansiering till en mångfald av individer som inte brukade vara stödberättigande enligt gamla refinansiering lagar. Fallande bostadspriser kostnaderna har orsakat en nedgång i hem kapital som individer har, och att släppa tvingade vissa inte kan refinansiera traditionellt. Om de har förlorat tillräckligt med kapital att de inte har 20% eget kapital, använde husägare att vara oförmögen att få en inteckning.
MHA-projektet, däremot, är inte en refinansiering plattform. Istället är det ett lån ändring program, som kräver deltagande långivare att följa en grundläggande process för att sänka individens månatliga betalningar till en nivå som är överkomligt. Detta projekt omfattar $ 75000000000 av bonusar terad ut till både långivare och husägare för helt modifierade lån. Ändra lån förebygger avskärmning och stelnar hela ekonomin.