bostadslån 5 saker att tänka på innan du köper ett hem

Samtidigt köper ett hus är ett spännande bedrift i livet, är det säkert något som måste tas på allvar. Det kommer att bli en av de dyraste inköp du gör i ditt liv. Således, vill att du tar dig tid att forska och studera alla dina alternativ.

Nedan finns fem viktiga punkter att veta innan du köper ett hus.

Ett. Credit historia rengöring

Många människor kan inte spendera en summa stor nog för att finansiera ett hus på en gång. På grund av detta, ansöker om ett lån är avgörande för de flesta av dem. För att bli antagen måste du se till att din kredit historia är så ren som möjligt. Det rekommenderas att du får kopior av din kredit rapport några månader innan du börjar shopping för ett hem så att du vet vad som väntar.

2. Håll dig inom dina gränser

Det finns en stor mängd bostäder på marknaden att välja, vilket kan göra det svårt att hitta den perfekta för dig. Dock är det viktigt att du håller dig inom din prisklass och inte försöka nå för långt. Den gemensamma formeln för tummen är att när man köper ett hus du vill leta efter en vars totala årliga återbetalningen inte överstiger en tredjedel av din årslön. Men även då är det starkt rekommenderat att du hittar en kalkylator på nätet som hjälper dig att räkna ut vad du har råd enligt din inkomst, skulder och kostnader.

Tre. Väljer att köpa i ett skoldistrikt

Om du har barn, kommer du köpa säkert ett hus inom en viss skola zon. Däremot kan det gynna dig mycket för att köpa ett hus i en skola zon även om du inte har barn. Anledningen till detta är att starka skoldistrikt är högsta prioritet för många människor som letar efter ett hus att köpa. Köpa ett hus i ett skoldistrikt kan du göra en betydande vinst när du säljer den.

4. Fastighetsbyrå

Vare sig du gillar det eller inte, är att köpa ett hus bäst när du har professionell service. Det är därför lämpligt att ha en professionell service som kommer att erbjuda dig ett stort utbud av bostäder som är inom din prisklass och har de egenskaper du letar efter. Låt professionellt utseende runt för de bostäder du vill.

Fem. Hyr ett hus examinator

Den organisation som kommer att låna ut pengar för att köpa ett hus kommer att kräva att du har ett hus bedömning. Dock är denna typ av värdering görs med enbart för långivaren. Men för att undvika dyr problem när du flyttar in i huset, är det tillrådligt att du även hyra ett hem examinator.

Det finns några saker som du måste ta hänsyn till innan du köper ett hus. Det är ett stort steg i livet och är säkert inte något du vill göra ett utslag beslut. Kom ihåg de fem tipsen i den här artikeln nästa gång du går hus jakt.