bostadslån – 4 sätt att räkna ut hur stor bör de vara

Om du är som de flesta människor, tror du att bankerna alltid utkik efter sig själva och aldrig ge någon mer lån än de har råd. Även vad du tycker är vettigt, det är inte hur det faktiskt fungerar. Bankerna ser ut för sig själva, gillar inte att förlora pengar. Men vad de tror att det är i deras bästa intresse beror på en massa saker. De har inte något att göra med den här artikeln. Så, vet bara att det händer.

Hur köper man ett hus och känna sig trygg och säker i det från en finansiell synvinkel för?

Det är enkelt, faktiskt. Du måste räkna ut hur mycket lån du kan reapy bekvämt. Vad du kan bekvämt råd och vad din inteckning mäklare kvalificerar dig för är inte alltid samma. När du vet att du lägger till andra hus betalningar (värme, vatten, el, landskapsarkitektur, fastighetsskatt, sakförsäkring, reserver) och du har din totala hus kostnader. Då man tänker på vad som är troligt att hända dig i omedelbar och inte så omedelbara framtiden och hur mycket kommer det att kosta. Kanske kommer du att bli en förälder. Kanske kommer du att förlora ditt jobb. Kanske du vill gå på en 3-veckors europeiska semester en gång om året.

Ett. Många säger att, som en tumregel, kan du råd med ett hem som kostar upp till 3 gånger vad du brutto per år. Om din bruttolön är $ 100.000, av denna regel du har råd att betala upp till $ 300.000 för ditt hem. I regel “målar med en bred pensel” eftersom den inte tar hänsyn till hur stor en handpenning du gör eller den ränta du får. En $ 100.000 inteckning på 5% har månatliga betalningar på $ 536,82 eller $ 6,441.84 per år. Samma $ 100.000 hos 7,5% har månatliga betalningar på $ 699,21 eller $ 8,390.52. En betydande skillnad.
2. Du är bättre att med tanke på ditt hus betalningar i procent av din bruttoinkomst. Långivare vill se att ditt hus betalningar är mindre än 28% av din bruttoinkomst och din totala skulderna mindre än 41%. Visst, de har varit kända för att ge människor ett bostadslån vars totala skuld betalningar (minimum) sattes upp till 55% av sin bruttoinkomst.
Tre. Så, för att bli ännu bättre, tänk på att om du tar 20% av en årlig inkomst på $ 25.000 till betala för inteckning, du fastighetsskatt och försäkring är kvar med bara $ 20.000 för allt annat. Om du tar 50% av en årlig inkomst på $ 300.000, är ??du kvar med $ 150.000. Med andra ord, se till att allt är kvar gör, faktiskt, täcker dina andra behov, oavsett procentsatser banker tillåter eller inte tillåter.
4. Ett bra sätt att gå om att räkna ut det är att tänka på din hyra (eller tidigare hus kostnader) och hur du kände som täcker alla dina övriga utgifter med oavsett var kvar. Om du är en hyresgäst, glöm inte att beräkna de skattemässiga fördelarna (du behöver inte betala skatt på räntan del av din månatliga betalningar och du kan skriva ditt hem). Det är bäst om du frågar din revisor om detta (eftersom vissa människor kan använda räntan som ett avdrag och vissa kan inte – du kan inte om du inte specificera det inte meningsfullt att specificera om du inte har mer. specificerad avdrag än schablonavdrag). Som en tumregel, kan du betala ca 33% mer på house kostnader än vad du gjorde på hyran.
Om din nuvarande hyra (hus kostnader) lämnar dig stressad, du uppenbarligen bör eftersträva något lägre.
Så, hur mycket hus du har råd?