bostäder till salu ökat med säljaren finansiering

Reklam bostäder till salu i en långsam marknad med frasen, Äúseller finansiering, kommer au eller, Äúowner bära, AU kan generera fler köpare intresse än en traditionell erbjudande, vilket kan resultera i en snabbare försäljning.

Nu när dagarna av lös bolån är borta, är säljaren finansiering redo att göra en comeback. Hem säljare kan vara mer villiga att utforska olika sätt att locka köpare, hellre än att låta sin egendom försmäkta på marknaden. Säljaren finansiering kan ge flera fördelar för villaägare som behöver få sina hem säljs, liksom ett bra tillfälle för bostadsköpare.

Finansiering kan vara en första inteckning eller ett topplån:

En första inteckning panträtt kan erbjudas av säljaren om egendomen ägs fri och klar, eller att säljaren har en liten befintlig inteckning som kommer att betalas ut i slutet av transaktionen.

Ett topplån kan erbjudas för att hjälpa en köpare få en första inteckning på 80% lån till värde, eller mindre, vilket gör det lättare att kvalificera sig, och eliminerar behovet av försäkringar för hypotekslån.

Hus till salu med ett högre pris som erbjuder säljaren finansiering kan minska lånebeloppet den första inteckning till överensstämmer låneram, som ger köparen en lägre ränta, och lättare kvalificerade riktlinjer än en jumbo lån.

Ett topplån kan också användas som en sjal runt lån, där säljaren underhåller sina befintliga första inteckning, och skapar ett nytt topplån, erbjuder en betalning till köparen.

Beträffande en wrap runt lån, som också är känd som en all inclusive fullmakt, bör köpare och säljare vara medveten om att många lånehandlingar har en grund på försäljning klausul som säger att långivaren har rätt att kalla lånet betalas om fastigheten är överförs. Med tanke på marknadens villkor, kan långivare väljer att inte utnyttja denna möjlighet om inteckning fortsatt god status.

både hem köpare och hem säljare kan dra:

Säljaren finansiering ger parterna möjlighet att förhandla om räntan och återbetalningsplan. Som kompensation för att hjälpa köparen med finansieringen, skulle säljaren få en dyrare försäljning erbjudande, och en högre ränta än de skulle från andra investeringar. Dessutom skulle inteckning notera transporteras av säljaren har ett kontant värde, vilket skulle kunna säljas till annan investerare.

Förträngda utlåning riktlinjer förhindrar några bra låntagare från att köpa ett hem. Säljaren finansiering skulle kunna ge en möjlighet för fler köpare och säljare att förhandla fram ett ömsesidigt fördelaktigt transaktion. Köpare kan komma in i ett hem när de annars inte kan kvalificera sig, och hem säljare kan få en snabb försäljning, till ett rimligt pris, med en god avkastning på investeringen.