bostäder, kan inteckning industrier vara för en annan skakiga år

Trots alla positiva prognoser förutspår 2007 att bli ett studsade år på väg till en blomstrande marknad inom en snar framtid, mer obestridliga bevis fästen som föreslår 2007 kan inte bli mycket bättre än sin föregångare.

Höljet industrin bygger i grunden på inteckning industrin, särskilt som bostadspriserna har stigit till aldrig tidigare skådade höjder. Om människor inte söker bolån, de köper inte bostäder, såvida det madrass är full av tusen dollarsedlar.

Artikeln, “Home lån efterfrågan sjunker trots nedgång i bolåneräntorna,” skrev 7 Februari 2007 på USA Today.com, förklarar hur investerare och ekonomer kan ha anledning att oroa sig som ett hölje rekyl förmodligen inte inom den närmaste framtiden.

Förra året räntorna sköt i höjden tills den nådde en topp på 6,88 procent i slutet av juni. Sedan föll de till i 6,2 procent och prognosmakare i hela landet började varna köpare att köpa nu eftersom marknaden var studsade från dess korrigering.

Den första månaden av det nya året, vet du året ting skulle börja på väg i rätt riktning, har gett intressanta resultat om vad den närmaste framtiden av den totala fastighetsmarknaden kommer att se ut.

“The Mortgage Bankers Association sade dess säsongrensade indexet av inteckning ansökan aktivitet, vilket innefattar både refinansiering och inköp lån, doppade 0,2% veckan slutade Feb. 2 till 630,1.”
Det låter inte som en big deal men med tanke på marknaden kämpar för att gå i rätt riktning, bär någon inteckning originering nedgång extra vikt.
“Phillip Neuhart, ekonomisk analytiker på Wachovia i Charlotte, NC, sade bostadsmarknaden genomgår en” stenig stabilisering “just nu.”
“” Vädret var förvisso en faktor i december, börjar särskilt boende, men det konstlat aktivitet, sade han. “Dessutom, var byggmästare incitament medverkar försäljning. ‘”

Den verkliga orsaken till sjunkande inteckning originations är deprimerande beror på de kurser faktum räntor sjönk också förra veckan, som i idealfallet skulle resultera i en ökning av inteckning originations.

“Lånekostnader på 30-årig fast ränta inteckningar, exklusive avgifter, i genomsnitt 6,23% i den senaste veckan, ned 0,06 procentenheter från föregående vecka och den första droppen sedan början av januari.”
“” Bostäder verkar ha vinden i ryggen med långa räntorna, som redan i låga till mitten sexor, faller något efter förra veckans Fed tillkännagivande, så det är förvånande att se att köpet aktiviteten faktiskt avsmalnande i förra veckan, “säger Bob Walters, chefsekonom på Quicken Loans, en online låneinstitut Livland, Mich”

Det har också nyligen rapporterats i flera publikationer som räntorna väntas stiga till cirka 6,5 ??procent av sommartid. Om inteckning originations är nere samtidigt som räntorna är låga och med minskat, vad kommer att hända när priserna skjuter upp ytterligare 0,3 procent?

“‘Folk med justerbar ränta inteckningar ser möjlighet, dock, och är refinansiering till fast ränta inteckningar innan sina befintliga bolån återställs till räntor som är högre än dagens långräntorna,” sade Walters. ”

Om du planerar att refinansiering bör du göra det nu innan priserna stiger.
En sak som är viktig att tänka på är dock att även om priserna kommer att stiga under sommaren som är också den tid då bostadsköpare tenderar att komma ut ur sina skal och bli mer aktiva.