boräntor släppa

En av Storbritanniens största bolåneinstitut har sänkt sina räntor priserna igen hjälpa 1st gången köpare. Abbey anspråk på att vara den största nya bolåneinstitutet innehar en andel på 26% för nya bostadslån i Storbritannien under de första 6 månaderna i år.

Många andra långivare följer efter med Halifax släppa sina två år fasta priser med upp till 0,38% och även skära 30 andra inteckning erbjudanden. Bank of Scotland har klippt 36 inteckning erbjudanden med upp till 0,7% också, i ett försök att göra anspråk på en andel av marknaden.

En Halifax talesman sade att “Det är ner till konkurrenten verksamhet, vi siktar på en en-i-fem marknadsandel”.

Detta är uppmuntrande nyheter för nya långivare i ljuset av kreditkrisen med de viktigaste leverantörerna kämpar om att vinna en andel av marknaden som bara kommer att resultera i priserna sänks. Detta är ett positivt steg för att återfå säkerheten i den finansiella marknaden igen.

Expert Ray Boulger av inteckning mäklare John Charcol sade att “Tvååriga swapräntorna [Kostnad för utlåning mellan banker] är nu 1% ned från toppnivåerna i mitten av juni,”

“Så det finns ökade tecken på konkurrens på marknaden och de stora långivarna börjar puckla på lite,” tillade han.

Även med priser sjunker och priserna på husen att sjunka med 20% av nästa år kommer du att vara i en bättre position om du har besparingar. Nya långivare med 25% av sin insättning kommer att få en lägre skattesats än dem som inte kan punga upp depositionen.