boräntor faller för fasta priser … det är dags att ta action_

Under de senaste dagarna några av de stora 5 Långivare i Kanada minskade sina utstationerade fast ränta inteckningar med .10%. Vad händer när en bank ändrar priser? De andra följa efter inom kort bakom! Under nästa vecka kommer du troligen se många av de återstående långivare göra ett drag för att släppa priser.

Detta är en tid för första gången hem köpare och husägare att agera! Genom att vidta åtgärder nu du skulle kunna vinna tusentals dollar i ränta under nästa valperiod, med bara en liten investering i tid för att granska din inteckning och konsultera en rådgivare.

Om du funderar på att köpa ett hem inom de närmaste 120 dagarna. Jag skulle rekommendera att du pratar med en inteckning rådgivare som jag själv om att få en inteckning lånelöfte. Tänk på att små förändringar i räntenivån kan ha en stor inverkan på ditt bankkonto.

Om du för närvarande har en inteckning, ge din rådgivare ett snabbt samtal och be dem att granska den för att säkerställa att du gör den största effekten med din månatliga betalningar. Utvärdera din inteckning kvartal är en bra vana att komma in … när du får din olja bytt på din bil, titta på din inteckning uttalande! Det är kinda som ett underhåll hälsokontroll för ditt lån!

Om du nuvarande inteckning skall förnyas inom de närmaste 6 månaderna är det dags att börja granska dina aktuella behov och förändringar som har skett under din sista termin. Jag skulle rekommendera att du pratar med en rådgivare för att börja shoppa för din nästa valperiod. Om du väntar för långivaren att skicka din förnyelse varsel och underteckna det utan att fråga du kan betala tusen extra i ränta.

Avslutningsvis är det dags för dig som en första bostad eller nuvarande husägare inte vara självbelåtna och vidta åtgärder med din inteckning.

Mike Morisset är en Mortgage Advisor med Silverman Hypotek & arbetar aktivt i samhällen Langley, Surrey, South Surrey & Abbotsford. Om du vill läsa mer om Mike Morisset blogg utstationering eller titta på hans podcast, Mortgage frågor med Mike Morisset, kan du hitta honom på Themortgageblog.ca