boräntor 101

Många saker påverkar bostadsräntorna – vilket är varför de fluktuerar. Så det lönar sig att förstå lite om hur bolåneräntor genereras. Ju mer du vet om de ekonomiska faktorer som växelkurser, desto mer förberedd du är att hitta det perfekta hemmet lån till en ränta som är perfekt för dig också.

marknadsförhållanden
När Federal Reserve Board höjer eller sänker priserna, finns det oftast en inverkan på den kurs du kommer att få för din fast ränta bostadslån, även om det inte är så direkt som det kan verka. Federal Reserve justerar styrräntan, vilket är den ränta till vilken bankerna lånar till varandra. När styrräntan minskar, vi spenderar mer, vilket kan faktiskt öka inflationen. Bolåneräntor tenderar att vara längre räntor som påverkas av oro inflation samt andra ekonomiska indikatorer som jobbtillväxten. Så det är mer korrekt att säga att boräntorna indirekt påverkas av Federal Reserve Board, och mer direkt påverkas av vad som händer varje dag på aktiva offentliga marknader. Marknaden sätter räntan, och därefter en marginal läggs till index för att avgöra din slutliga räntekostnader.

timing
Eftersom räntorna förändras dagligen, ju längre en långivare låser i en hastighet, desto större är risken att marknaden kommer att röra sig mot dem. Därför betalar du mer (i poäng) för en längre garanti. Om räntorna verkar vara på en uppgång, är det vettigt att låsa in din kurs. Om de är stadigt sjunker, är det vettigt att flyta din ränta så att du kan dra nytta av en kortare bindningstid, vilket sparar pengar.

poäng
Du kan ofta få en lägre ränta inteckning ränta genom att betala extra poäng – räntekostnader som är up-front istället inbyggd i räntan. Varje punkt motsvarar en procentenhet av den totala lånebeloppet. Till exempel, är en punkt på en $ 100.000 lån motsvarande betala $ 1.000 till att du får en lägre ränta som sparar pengar under hela löptiden för ditt lån.

kredit och betalning historia
En mindre-än-perfekt meritlista kan göra dig verka som en hög kreditrisk, vilket innebär att du bara skulle vara berättigad till högre ränta inteckning ränta. Om du befinner dig i detta läge, oroa dig inte – vi har lån som fortfarande kan hjälpa dig att göra din dröm till verklighet.

kredit och betalning historia
En mindre-än-perfekt meritlista kan göra dig verka som en hög kreditrisk, vilket innebär att du bara skulle vara berättigad till högre ränta inteckning ränta. Om du befinner dig i detta läge, oroa dig inte – vi har lån som fortfarande kan hjälpa dig att göra din dröm till verklighet. Läs mer om Bad Credit Loans.

skuld-till-tal
Din månatliga skuldförbindelser beräknas mot din nuvarande inkomst. Ju högre kvot, desto högre risk vilket kan innebära en högre ränta.

lån till värde
Lånet till värde är det belopp du behöver låna kontra värdet på hemmet du vill köpa. Ju mer kapital du har eller ju mer pengar du ger som en delbetalning minskar en långivarens risk, vilket ofta resulterar i en lägre skattesats för dig.

typ av fastighet
Lender risk spelar en stor roll i din takt. Till exempel är ett lån för ett enfamiljshus mindre riskfylld än en för ett flerfamiljshus hem eftersom det finns färre variabler. Den mindre risk, desto bättre ränta.

beläggning
Om du planerar att leva i ditt nya hem, kommer du förmodligen få ett bättre pris kontra ett lån på en hyra enhet, vilket medför större risk för långivaren.

lånebeloppet
Mängden pengar du lånar skulle kunna påverka den ränta du får.