boränta vad som gör dem kryssa

En bolåneräntan är en prislapp som flyger från skorstenen i ditt hem. Det är den kostnad som du kommer att debiteras, på toppen av principen mängden av bostäder värde som du kommer att debiteras för att låna pengar för att betala för ditt hem. Att köpa ett hem behöver inte vara bara en dröm längre eftersom ränta på bostäder är mycket låg. Ändå kommer de att förbli låg? Och hjälper vad mer att bidra till den totala kostnaden för ränta? Det finns flera saker som gör det, men du kan lätt sortera igenom dessa och har de bästa alternativen till att sänka kostnaden för hemmet för dina behov.

Det första som påverkar hemmets bolåneräntan är det av Prime Rate. Detta är det nummer som den amerikanska federala regeringen ställer för att förbättra ekonomin. Det är den främsta kostnaden för ränta och det är riktlinjen att de flesta banker kommer att använda när de tillhandahåller lån till sina kunder eller när de tillhandahåller ränta på sparkonton och andra sådana investeringar. Vissa långivare erbjuder sub prime priser, vilket innebär att de är under den främsta nivå, men det är svårt att komma med och kan innebära avgiftshöjningar i andra förhållanden.

Andra kan bolåneräntan byta från en typ av lån till nästa också. Till exempel, ju längre lånevillkor är, desto lägre räntan kommer att vara på dem. Men när man tänker på hur mycket du kommer att betala i längden på lånet, är det egentligen inte en besparing alls. Andra lån alternativ såsom VA och FHA lån kan också erbjuda ett lägre än prime rate eller åtminstone vara nära till den.

Ännu mer så ju mer risk att du utgör för företaget, är den dyrare din boränta. Om du har en dålig kredit värdering, kommer du ofta att debiteras en högre ränta på ditt hem köp. Du bör veta vad din kredit värdering är och du kan ta reda på detta genom att få din kredit rapport. För att höja den eller att hålla dina poäng hög, se till att betala lån och krediter i tid, hålla dina saldon så lite som möjligt samt för att försäkra att du har tillräckligt med kredit mot din skuld. Ju högre poäng är, desto lägre blir din ränta kommer sannolikt att vara liksom.

För att veta vad klassar av ett bostadslån som du har rätt till är, helt enkelt gå till långivarna webbplatser och begära en gratis lån citat. Detta kommer att ge dig en god förståelse för var du står samt ge dig ett sätt att jämföra en långivare till nästa. Eftersom skillnaden på bara några bråkdelar av en procentenhet är så mycket viktigt (det kan kosta dig tusentals dollar), är det rimligt att du kommer att behöva noggrant leta efter långivare som kan erbjuda dig den mest idealiska intresse. Slutligen bör du veta bolåneräntan på lån långt innan du godkänner att betala för det.