boränta nyheter och förutsägelser

Under de senaste tio åren har bostadsmarknaden sett sina upp-och nedgångar, bokstavligen. Från början av 1990 fram till juni 2006 var fastighetsbubblan skapas. Huspriserna skjutit i höjden till nivåer som många familjer skulle aldrig ha gissat. Vissa husägare refinansieras sina hem på årsbasis och fick tiotusentals dollar bara eftersom värdet av deras hem hade ökat så mycket.

Sedan vände allt för det värsta i juni 2006. Vad går upp måste alltid komma ner kunde inte ringa någon mer sant än på bostadsmarknaden. Under bubblan som skapades av låga bolåneräntor och en stark ekonomi fanns ett överskott av bostäder inventering som byggdes. Efterfrågan på nya bostäder inte längre var där och de månader av bostadsförsörjningen började öka. Eftersom utbudet av bostäder ökat och låntagare började default fastighetsbubblan sprack.

Nu är vi i en tid då alla vill vara uppdaterad på bolåneräntor nyheter eftersom ingen vet var saker och ting är på väg. Många människor försöker att ge förutsägelser bolåneräntan under de närmaste månaderna och även år, men det enda som kommer att avgöra det är den totala ekonomin. Om ekonomin blir bättre och bostadspriserna börjar öka, är det mycket troligt att vi kommer att se bolåneräntor komma tillbaka till normala nivåer, troligen tillbaka över 6%. Om ekonomin fortsätter att kämpa, kommer många människor att göra förutsägelser bolåneräntan närmare 4%.