bör husägare promenad från fastigheter

Det finns tusentals mortgagors som är i avskärmning på både förvaltningsfastigheter och primära bostäder, och många är helt enkelt packning upp och gå iväg. Detta beror på ett antal faktorer såsom ekonomiska svårigheter. Om du har fastställt att ditt hem är helt enkelt un-prisvärd, har walking away blivit ett populärt beslut för dem som finner det omöjligt att göra bra på de lån som de lånat.

Innan detta sker är det dock viktigt att inse att du inte har några alternativ när det gäller att sälja hemmet och att du kan köpa med rabatt på marknaden idag. Det första steget är att kontakta din bank och se vilken typ av hjälp de kan erbjuda. De kan vara villiga att ändra ditt lån på ett sätt som kan få dig fångas upp i en kort tid, samtidigt sätta dig på rätt spår för att bygga upp din kredit värdering om det har fallit på grund av missade avbetalning. Om du har uttömt alla möjligheter genom din nuvarande långivare och de är ovilliga att erbjuda någon form av alternativ som är vettigt för dig, bör du överväga att sälja fastigheten.

På grund av överflödet av osålda bostäder i de flesta regioner i hela landet, är det troligt att fastigheten kommer att behöva prissättas aggressivt och konkurrenskraftigt jämfört med liknande bostäder i marknaden. Rådgör med en pålitlig agent att bestämma den bästa utgångspriset för hemmet för att säkerställa en låg marknad tid och en ren försäljning. Genom att sälja hemmet du förhoppningsvis kan betala dina lån företag. Om det är värt mindre på den öppna marknaden än vad som betalas som skuld, kan din långivare vara villig att samarbeta med en kort försäljning och arbeta med dig och din köpare för att komma till en överenskommelse om försäljningspriset. En kort försäljning är helt enkelt när banken är i stånd att acceptera mindre för fastigheten än vad som betalas till dem på skulden. Fler och fler banker blir mer flexibla när det kommer till vad de är villiga att ta.

Om du upptäcker att du inte kan sälja hem eller ta emot några användare termer från din nuvarande inteckning långivare, och din kredit är alltför skruvas upp för att refinansiera lånet, gå bort från en misslyckad investering och minska dina förluster är inte slutet på världen. Många köpare har bott i deras hem i åratal, och det finns en sentimental bindning till fastigheten efter ett tag.

Men om hemmet är för mycket pengar på en månad eller år och du helt enkelt inte har råd att bo i det, så det finns ingen skam i att beslutet att gå bort innan du gräva djupare hål och möjligen en som du inte kan få ut av. Du kanske kan återhämta sig snabbare ju snabbare du skära loss den dåliga investeringar och börja stabilisera din ekonomiska situation.