bör du välja en inteckning mäklare eller en långivare

Så ofta när du behöver ett lån, måste du också någon som verkligen kan guida dig genom processen. Du inleder ett stort företag och dina känslor är redan går igenom alldeles för mycket. En god inteckning mäklare erkänner allt som händer för dig, och kan vara den guide som tar dig från början av utlåningen banan hela vägen till slutet. Och han är normalt den som kan göra processen så smärtfri som möjligt.

Han arbetar för att representera dig till en varierad grupp av långivare. En viktig roll när man tänker på det. Det är som att ha din egen personliga representant, där för att berätta långivaren varför du är en bra risk. Det är en så viktig del av Mortgage Broker jobb att det inte kan överbelastas. Men han får också all nödvändig information från dig, förbereda presentationen för potentiella långivare och hålla dig lugn och kontroll.

Långivaren, å andra sidan, är också till hjälp, men han kanske inte kan ge dig med olika lösningar och alternativ att inteckning mäklare kan. Han kan endast representera sin institution. Detta kommer att bli en bra lösning för dig om du redan vet vad institution du vill ha ditt lån med och att du passar deras specifika kriterier. I dessa ekonomiska tider, kan du finna att denna smala väg helt enkelt inte kommer att fungera för dig.

I dessa osäkra ekonomiska tider som så många amerikaner har sett utvecklas, blir den roll Mortgage Broker ännu viktigare att den genomsnittliga amerikanen än någonsin tidigare. Detta beror på att inteckning mäklare har en mycket viktig fördel gentemot långivaren. Han representerar många olika långivare, och har tillgång till ett mycket större utbud av låneprogram som följd.

Som många husägare titta på finanskrisen rullar ut i Amerika i dag, där långivare såsom Fannie Mae och Freddy Mac har räddats av den federala regeringen, liksom Indy Mac och president Bush talar om behovet av att absorbera alla långivare skuld, den mest brännande frågorna i de flesta husägare sinnen är: “Finns det fortfarande några lån där ute som jag kan få?” Finns det fortfarande någon långivare med pengar att låna? En bra inteckning mäklare har ett svar på det.

Svaret är ja, det finns, men kanske valet är mindre än den var för ett par år sedan, och möjligen de kvalifikationer är lite styvare än de var för ett par år sedan. Desto större anledning till varför så många amerikaner söker tjänster av inteckning mäklare över långivaren.

Tänk på när du försöker att välja. Den viktigaste posten är din förmåga att få och behålla ett lån. Prata med en inteckning mäklare och prata med en långivare. Du kommer att veta vilken som är bäst för dig.