bör du spara ditt hem eller bara gå iväg när inför avskärmning

Medan många husägare som läser den här artikeln skulle helst vilja att rädda sina hem från avskärmning, kan detta inte alltid är den bästa lösningen på ett ekonomiskt problem. Men alltför ofta är det känslomässigt engagemang som ägare måste en fastighet stark nog att de vill behålla huset, även om den plan de använder för att spara det inte är rimligt på lång sikt.

De flesta låntagare bör använda olika alternativ för att stoppa avskärmning, men även innan man beslutar om en handlingsplan, bör de besluta om huset är värt att spara eller inte. Beroende på svaret på den frågan, deras beredskapsplaner för fastigheten och den utestängande långivaren kommer att vara drastiskt annorlunda.

Den första fråga som husägare bör ha är att det egna kapitalet i fastigheten. Om det finns en stor mängd av eget kapital, kan det vara värt att hitta en lösning till utestängning och innehav på fastigheten. Naturligtvis med fastighetsvärden minskar i många delar av landet, många färre ägare har något eget kapital alls än gjorde för bara några år sedan.

Andra bör husägare inför avskärmning avgöra om det finns några andra ekonomiska skäl att hålla huset förutom just det egna kapitalet i fastigheten. Till exempel, om det finns ett topplån som kan stämma efter en avskärmning försäljning, då kan det vara bättre att förhandla med både långivare att hitta ett sätt att få lånen tillbaka på rätt spår.

Ett tredje övervägande vid beslut om att behålla eller ge upp ett hus på grund av avskärmning är det känslomässiga värdet på hemmet har för ägarna. Ett helt nytt hem byggdes för några år sedan kommer att ha olika affektionsvärde än den egenskapen en av ägarna växte upp i. Om huset inte har denna typ av känslomässiga innehållet, då det kan vara viktigt för ägarna att försöka rädda, oavsett av det egna kapitalet.

Ett ytterligare övervägande bör vara om ägarna tror att de kommer att kunna göra rimliga amorteringar på lång sikt. En tillfällig ekonomisk bakslag kan övervinnas och borgenärerna förhandlade med. En längre sikt ekonomisk förändring, men kan göra det omöjligt att rädda hem, och andra lösningar bör eftersträvas i sådana fall.

Slutligen bör husägare inför avskärmning försöka jobba med sin bank även om det är bara mer tid att sälja eller flytta ut. Men deras förhandlingar med långivare över små frågor kommer att hjälpa dem att avgöra hur lätt det skulle vara att ta itu med banken för mer väsentliga ändringar av lånet. Om banken är villig att arbeta med låntagare, kan det inte meningsfullt att driva många alternativ för att undvika utestängning.

Låntagare ska avgöra om deras hem är värt att hålla redan innan de börjar förhandla med sina långivare för lösningar till avskärmning. Vad de förhandlar om, om mer tid att sälja, kommer en kort försäljning, eller en inteckning modifiering, är alla beroende av huruvida hemmet är även värt att spara i första hand.