bör du refinansiera någonsin ditt hem

Det finns vissa fall där det skulle vara en fördel för dig att refinansiera ditt hem. Även mitt i en vikande ekonomi, är husägare hitta lägre räntor och möjligheter att ta med saldon på hög ränta oprioriterade skulder till en lägre ränta bostadslån. Vissa husägare är att hitta nyttan av en högre kreditvärdighet efter införliva skuld till sina refinansieras bostadslån, minska sin skuld till inkomst-tal. Det finns andra skäl till att refinansiera, dock.

Din främsta rummet vid refinansiering ditt hem är att spara pengar. Hur kan detta uppnås? Flera sätt för besparingar kan vara att sänka din ränta, sänka din månatliga betalningar, förkorta löptiden för ditt lån, eliminera din privata försäkringar för hypotekslån (PMI), erhålla finansiering för reparationer som väsentligt skulle förbättra värdet av ditt hem, eller för college eller sjukvårdskostnader.

Om du upptäcker att du kommer att spara pengar på en refinansiering för ditt bostadslån, bör du överväga dina alternativ. Tänk på att din första och främsta mål är att hitta en lägre ränta. För att hitta en lägre ränta, kan du behöva göra några läxor.

Kontakta först din nuvarande långivare och se vilken typ av ränta han ger dig, men, du behöver inte nöja sig med sitt erbjudande. Kontrollera att du ber om alla avgifter, handpenning krävs, lån via avgifter, avsluta kostnader och andra tillhörande avgifter. Fråga också om den effektiva räntan (APR). Det kommer att ge dig den nedersta raden på hur den slutliga räntan kommer att vara. Få allt skriftligen innan du skriver något.

Ta reda på hur länge den ränta som erbjuds är giltiga. Utifrån Börsrörelserna, kunde räntor och troligen kommer att ändras från en dag till nästa. Om du har PMI på din inteckning, sedan en annan fråga måste du fråga din långivare är om du har betalat din inteckning med 20 procent. Om så är din långivare skyldig enligt federal lag att ta bort PMI från ditt bolån.

För att se om den kurs som erbjuds av din nuvarande långivare är det bästa tillgängliga för dig, forska på Internet. Du kan hitta ett bättre pris på nätet. Se till att långivaren är seriösa, men. Federal Trade Commission (FTC) ständigt utreder inteckning företag för bedrägeri, så att inte falla offer för någon av dessa. Besök FTC hemsida för mer information. Leta efter en Better Business Bureau (BBB) ??symbolen och andra ansedda organisationer.

Kontrollera under din forskning att du bestämmer vilken typ av lån du vill – en konventionell eller regeringsstödda lån, en traditionell eller justerbar ränta inteckning. När man vill kommunicera med långivare, anteckna detaljerna i varje erbjudande, erhålla samma information skriftligen från varje institution.

Kombinera alla erbjudanden på ett kalkylblad, så att du kan jämföra nyttan av varje. Notera dina besparingar av varje i ett sista kolumnen. Detta kommer att hjälpa dig att avsluta din forskning.

När du har gjort alla dina forskning och du är säker på att du kommer att få det önskade resultatet i ditt mål att spara pengar, underteckna på den prickade linjen.