bör du köpa ett hus som student

Kanske är du trött på att kasta bort pengar på hyran varje månad. Kanske är du trött på att flytta varje år när du behöver hitta nya rumskamrater. Men du är fortfarande i skolan och du är inte säker på om du är redo att köpa ett hus. Här är de verkliga fakta om bostad för studenter.

Det är ett stort ansvar

Om du är den typen av person som hellre ringa någon när det finns ett problem, sedan hem ägande kanske inte för dig. Å andra sidan, om du kommer att leva rätt nära din farbror som är en stor praktisk-man, eller din mamma, som vet allt om hus, då kan du överväga att köpa ett hus.

När du äger ett hem, behöver du inte nödvändigtvis behöver göra allt själv. Däremot blir det billigare att göra det själv, och ibland du kommer att vilja åtminstone försöka åtgärda problemen. Andra gånger är bara tider när du behöver ringa en rörmokare. Men du vill inte behöva betala hundra dollar och sedan reda på att rörmokaren fast problemet med bara en kolv.

Tänk på betalningarna

Om du inte har en stadig inkomst, är chansen att du inte kommer att godkännas för en inteckning om du ansöker med någon (en partner, en rumskompis, en förälder) som har en stadig inkomst. Om du inte har en stadig inkomst, du kommer att behöva överväga hur du ska göra din inteckning och betalningar faktura varje månad också.

Vissa elever köpa hus nära campus och sedan de hyr ut rum till andra studenter. Detta kan vara ett enkelt sätt att göra din inteckning betalningar varje månad, och ibland även att hålla en bit kvar för dig. Om du ska hyra ut rum i ditt hus, kanske du vill vara säker på att det finns telefon och internet finns i varje rum. Du kommer också vill tänka på hur du kommer att ställa upp finanserna. Det kan vara lättare att ta ut ett schablonbelopp än att räkna ut hur du ska dela upp räkningar varje månad. Kommer du att dela internet? Kommer du att dela telefonen? Hur kommer du att reda ut långa avstånd? Vissa människor wont ‘vill dela telefonen eftersom de har mobiltelefoner. Andra människor kanske vill ha sin egen linje i deras rum. Det beror på vem du planerar att leva med, men dessa är bara några av de saker som du kommer att vilja reda ut innan du börjar annonsera att ha ett rum att hyra.

Den initiala utlägg

Att köpa ett hus kommer att bli dyrare än du tror att det kommer. Du kanske vill måla rum. Du kommer att behöva köpa hushållsföremål som du aldrig trodde du skulle behöva. (Har din källare behöver en avfuktare? Behöver du skohyllor från tamburen garderoben? Är vitvaror ingår?-Dessa köp kommer alla lägga till upp till mer än du hade budgeterat för i första hand.) Vissa platser, t.ex. Kanada, kräva av advokater för att slutföra pappersarbetet för varje hus som säljs. Detta innebär att du kommer att få betala minst tusen dollar för advokatkostnader. Du kommer också att få betala skatt Tomt överföring som också kan uppgå till tusentals dollar. Sitt ner med en expert för att diskutera de verkliga initiala kostnaderna för att köpa ett hus, och göra en bra budget. Då kommer du att kunna fatta ett välgrundat beslut om ditt köp och bestämma en bra summa pengar att avsätta. Det är bättre att överskatta dessa kostnader, eftersom eventuella överblivna pengar du kommer att kunna lägga ner på din inteckning.

Tiden

Att äga ett hus tar tid: klippa gräset, hålla den ren, betala räkningarna. Som student, kanske du inte har mycket tid. Om du redan är ont om tid, så tänk på hur mycket livligare du kommer att vara när du köper ett hus och en dag kylskåpet går sönder.

Ditt val

I slutändan kan köpa ett hus är ett stort beslut för studerande-eller det kan vara en katastrof. Det beror på dina finansiella mål, där du är ekonomiskt nu, och vilken typ av person som du är.