bör du gå med en inteckning mäklare eller bank

Jag hade en kille kallar mig igår och det första han frågade mig var, “Är du en mäklare eller en direkt långivare?”. Nåväl, detta är inte min första rodeo, och jag visste genast var han på väg med detta. Men, frågade jag honom varför han skulle fråga mig en sådan fråga bara för att höra hans svar. Han sade en mäklare tog honom till städare för ett tag sedan, och han bara ville ta itu med en direkt långivare.

Det första man måste veta om bolån, aktiemäkleri, fastighetsförsäljningar människor, försäkring osv … är skrupelfria människor i varje område av varje företag. Det handlar inte om en mäklare eller direkt långivare. Det handlar om människor.

Den andra sak att veta är mäklare är i huvudsak medel för direkta långivare. Den enda verkliga skillnaden mellan att ta applikation med en mäklare och en direkt långivare är lånet officer för direkta långivaren faktiskt fungerar för den direkta långivaren.

Många människor har tron ??att de kommer att få en bättre ränta eller kostnader stängning genom att gå direkt till källan för pengarna. Inte fallet.

Du hittar priset genom att gå direkt blir inte bättre än att gå via en mäklare. Långivare använder mäklare som en säljkår för att sälja sina lån. De ger mäklaren ett grossistpris för lånet och mäklaren säljer vidare till marknadsränta.

Hur du kan dra nytta genom att flytta med en mäklare är i fall du har en ovanlig ekonomisk situation. Mäklare har förmågan att handla ditt lån till många olika långivare, hitta den bästa lösningen för dig. Dina direkta långivare har inte denna lyx. Det är deras lån eller ingen alls.

Slutligen, kan du faktiskt få en mer erfaren lån officer om du går med en mäklare. Dina bästa och smartaste lån officerare är människa och vill göra mest pengar som möjligt. De vill vara rak provision och har många alternativ att erbjuda sina potentiella kunder. Eftersom mäklare erbjuder detta och många direkta långivare inte, kommer dina mer erfarna lån officerare vanligen hittas arbeta för en inteckning mäklare.