bör du få en omvänd hypotekslån

En omvänd hypotekslån är en mycket användbar finansiell innovation som kan hjälpa många pensionärer 62 år och äldre att komplettera sin inkomst med hjälp av deras hem. Om du äger ditt hus eller om du har en låg inteckning balans du kan få ett lån med ditt hus som du aldrig skulle behöva betala tillbaka och du skulle kunna leva där samtidigt. Lånet skulle återbetalas efter din död när långivaren som gav dig lånet säljer ditt hus. Allt som är kvar från försäljningen går till dina arvingar. Naturligtvis är det också möjligt för dina arvingar att besluta att hålla huset och betala tillbaka lånet till det långivande bolaget eller bank.

Även om det kan låta som en bra lösning, särskilt för dem pensionärer med låga inkomster som har ett behov av att kontanter. Du bör överväga alla möjligheter innan du ansöker om ett sådant lån. Först av allt måste du fråga dig själv om du behöver pengarna. Det är väldigt lätt att börja överskridanden när du känner att du har extra pengar, och saker som några veckor innan verkade lyx till dig att börja verka som livsförnödenheter. Självklart, om du hade ett obegränsat utbud av pengar att frågan skulle vara omtvistad, men problemet är att någon gång i framtiden kan uttömma lånet och hitta dig själv i en situation där du skulle behövas för att lära sig att klara sig med mindre medan dina behov skulle öka på grund av hög ålder.

Tänk dig ett scenario som i 10 eller 15 år i framtiden du förbrukar alla lån och en medicinsk nödsituation slå dig, där du behöver hitta extra pengar för att täcka medicinska räkningar. I den situationen du skulle vara i verkliga problem. Låt vara att det i de flesta fall som någon åldras mer, är hans medicinska behov ökar.

Å andra sidan, kanske du kan leva resten av ditt liv utan att det behövs en omvänd hypotekslån och lämna ditt hem till dina arvingar. Och även om det är en ädel sak att lämna något till dina barn efter din död, inte skulle vara mer rättvist för dig om du skulle kunna använda en del av din finansiella tillgångar som ditt hem för att leva ett mer bekvämt och njutbart liv. Tänk dig alla resor till alla hörn av jorden som du kan göra eller andra kostnader som kan förbättra kvaliteten på ditt liv. Varför inte använda en del av pengarna för att leva ett bättre liv och istället lämna allt till de andra? Efter allt du har arbetat hårt hela livet för att få dem.

Som ni ser finns det en fin balans mellan din nuvarande och framtida behov, och du måste tänka över det noga innan du bestämmer dig för att få en omvänd inteckning. Det är säkert att du måste undvika båda dessa motsatta scenarier och hitta dig själv någonstans i mitten där du skulle kunna njuta av de pengar som stannar vilande som eget kapital i ditt hem, medan samtidigt inte slut på dem under din livstid.