bör du biter på ett 50-årigt lån

Under de senaste åren har inteckning industrin sett en explosion av nya låneprogram. En är den 50-åriga hypotekslån. Frågan är om du ska använda den för att finansiera ditt nya hem.

25 år sedan, fanns det begränsade finansieringsalternativ om du ville köpa en fastighet. Du hade i princip 30 och 15 år alternativ bolån. Du måste också ha god kredit, låg skuldsättning och ett fast jobb historia. Tja, har dessa dagar gått vägen för häst och vagn. Det finns så många lån program tillgängliga nu att du måste vara i ett ganska dåligt sätt att inte få finansiering. Medan det finns massor av program, inte alla av dem är värda söker till.

Den 50-åriga hypotekslån är ett nytt djur som erbjuds på bolånemarknaden. Endast ett fåtal långivare som erbjuder det och med goda skäl. Jag vill kalla dessa lifer lån. Du är bokstavligen binda dig till att betala en månatlig betalning för resten av ditt liv. Ja, kommer den månatliga betalningen vara mindre än med en vanlig 30 års lån, men det fungerar inte riktigt i det långa loppet. Förutsatt att du bor för att vara 80 år gammal, skulle du ha betalat så mycket intresse vid den tidpunkt då lånet betalas ut som du kunde ha köpt fem andra hem!

Det självklara svaret på lång sikt av detta lån refinansiering. De flesta människor in lånen med tanken att de kommer att refinansiera efter några år. Ja, kan detta hända. Å andra sidan, måste du hålla belåningsgrader i åtanke. Det kan vara svårt att refinansiera om du har lite eget kapital i fastigheten. Med en 50 år lån, kommer dina betalningar över fem år genererar lite eller inget eget kapital i hemmet. Det kan uppskatta, men sedan igen det kanske inte.

Vid slutet av dagen, de 50 år inteckning program poppar upp är i allmänhet inte ett bra val för de flesta köpare. Om något så bör du försöka att gå med den kortaste möjligt att minimera din totala räntebetalningar under lånets löptid.