bör du betalar för din inteckning omgångar

Det finns en enkel regel när det gäller skulder. Om inte skulden är räntefritt, fortsätter att låna pengar kostar dig pengar. Om du kan tjäna ränta på besparingar eller få en avkastning på andra investeringar, gynnar det oftast du att betala av skulderna och investera dina pengar. Utom om du overpaying att minska dina skulder detta kan lämna dig kort om det skulle bli en nödsituation och vissa långivare ogillar människor betala tillbaka snabbare än de borde och ut avgifter och införa straffavgifter för förtida återbetalning. Så, tillämpa den allmänna regeln, bör du alltid betala av de dyraste lånen först. Det betyder dessa kundkort, kreditkort och höga lån ränta du bär. Under normala omständigheter, tenderar räntekostnader att vara mindre än kommersiella lån.

Så, för dessa ändamål, låt oss anta att du har några skulder kreditkort och vissa besparingar. Vilka är dina alternativ? Ett är att använda de besparingar för att minska din inteckning. Detta minskar omedelbart den ränta du betalar och det kommer att hjälpa om du funderar på refinansiering. Fastighetsvärdena har sjunkit snabbt. I själva verket, i skrivande stund i maj 2009 har marknaden troligen ännu inte bottnat. Det innebär att din belåningsgrad har minskat. Även om du kanske har haft en inteckning för år, kan du nu hitta den nuvarande balansen av lånet är värt mer än 90% av följerätten värdet på fastigheten. Detta kommer att göra att hitta ny finansiering svårt. Även när förhållandet är mellan 80 och 90%, är räntan sannolikt att vara ganska högt för att återspegla risken för ytterligare nedgångar i fastighetsvärden. Om du har ett belopp som kommer att sänka det lånade beloppet, kommer detta att chanserna att refinansiering till ett billigare pris som möjligt. Men innan du betalar, se till att du vet när räntekostnader beräknas. Du måste se till att du gör huvudstaden återbetalning vid en tid då du kommer att få den största sänkningen av intresse. Kontrollera också att se om det finns straff om du gör en förtida återbetalning av en del av den huvudansvarige.

Den andra faktorn är praktiska. När du betalar en klumpsumma till inteckning, är att pengar inlåst. Om det finns en nödsituation av något slag, tvingar det dig att låna alla pengar som behövs till högre räntor. Med den nuvarande lågkonjunkturen med full flöde, arbetslösheten stiger snabbt. Det kan vara värt att ha lite kapital avsatt för att leva på om du förlorar ditt jobb eller blir sjuk. Framför allt bör du ha tillräckligt för att täcka dina amorteringar under sex månader bör din inkomst torka upp. Så du kan spara på din inteckning genom overpaying avbetalningar eller betala en klumpsumma, men det är inte för alla. Sitt ner och göra matten för att se om det verkligen är för dig. Men, om du tittar på inteckning refinansiering, med en klumpsumma till hands gör ett mycket bra förhandlingsobjekt i både få en ny affär och få som handlar på en låg ränta.