bör du använda en inteckning mäklare när man letar efter ett hypotekslån

Det finns många inteckning mäklare och chefer inteckning på marknaden som kan hjälpa dig med denna process. Den roll inteckning mäklare är att hjälpa dig att identifiera en lämplig inteckning som passar dina behov. Många inteckning chefer erbjuder också en tjänst inteckning mäklare – det kan ge dig det bästa av två världar – du kan överväga produkten inteckning chef samt andra lån som erbjuds av andra långivare på marknaden.

Många inteckning mäklare kommer att rekommendera banklån främst eftersom det är en mycket lättare “sälja” till låntagaren. Banker tillbringar uppenbarligen en avsevärd summa pengar på reklam och har en hög profil på marknaden. Det är lättare för en inteckning mäklare för att sälja en bank produkt i motsats till ett lån produkt från ett mindre kända inteckning chef, trots att inteckning chef kan erbjuda bättre räntor och bättre heta produkter.

När du använder en inteckning mäklare du inte är vanligtvis en avgift av inteckning mäklare för hans / hennes tjänster. Den inteckning mäklare får istället en provision och ibland en pågående trail intäkter från långivaren för att placera verksamheten med att långivaren. Som regel kommissionens strukturer är alla samma eller mycket liknande – det ger ett visst skydd mot en inteckning mäklare kanalisering företag till långivaren som betalar den högsta provisionen i motsats till en som kan erbjuda det bästa lånet för dig. Den ränta som du betalar på din inteckning bör vara samma som du skulle betala om du gick direkt till banken eller långivaren.

Mortgage chefer också i allmänhet få en upfront avgift från grossisten som finansierar inteckning. Detta för att hjälpa till med kostnaderna lån bearbetning inblandade med en inteckning ansökan. Till skillnad från en inteckning mäklare som sammanställer ansökan och underlag därefter överlämnar det till långivaren för bearbetning och avveckling, behandlar en inteckning chef lånet genom att bosättningen på uppdrag av långivare som sedan betalar dessa kostnader genom en upfront avgift. Medan en inteckning mäklare har ingen ytterligare inblandning med lånet när den har avgjort med långivaren, uppfyller inteckning manager ett pågående förvaltning roll som den tar emot en förvaltningsavgift från grossisten. Den inteckning manager i effekt uppfyller “gren-liknande” roll på uppdrag av finansiären.

Medan inteckning mäklare är allmänt ansedd och arbetar i ditt bästa intresse finns det vissa inteckning mäklare där ute som konsumentgrupper anser aggressiv i sina metoder inteckning mäklare. För att skydda mot de mindre hederliga inteckning mäklare bör du kontrollera att inteckning chef eller inteckning mäklare med vem du gör affärer är en medlem av Mortgage Finance Association of Australia (MFAA). Den MFAA har en uppförandekod och alla låntagare som har en tvist med en medlem inteckning mäklare eller förvaltare kan komma åt Credit ombudsmannen Services Limited, ett gratis ASIC-godkänd tvistlösning process.

Ta några förebyggande åtgärder när det handlar om en inteckning mäklare – när du väl har fastställt att de är medlemmar i MFAA du får ett bättre skydd bör eventuella problem uppstår i samband med inteckning mäklare eller lånet produkt han ordnar för dig.