bonusar, vindfällen och din inteckning.

Ditt arbete bonus kan göra mer för dig än att hjälpa dig att köpa julklappar eller den senaste elektriska gadget. Det kan hjälpa dig att köpa ett hem eller hjälpa dig att betala bort det mycket tidigare. Investera dina bonusar och extra intäkter i ditt hem kan löna sig i stor skala.

Ditt arbete bonus kan hjälpa dig att köpa ett hem. Medan vissa långivare kan titta på bonusar med ett misstänksamt öga, det finns bestämmelser i FHA för regelbundet mottagna eller intjänade bonusar. Detta kan hjälpa dig att kvalificera sig för en inteckning som du annars inte skulle kunna få.

Den 4155 (FHA “bibel”) säger, “kan både övertid och bonus inkomster användas för att kvalificera om låntagaren har fått sådan inkomst för de senaste två åren, och det är sannolikt att fortsätta. Långivaren måste utveckla ett genomsnitt av bonus eller övertid inkomsten för de senaste två åren och sysselsättning kontroll får inte uttala att en sådan inkomst är osannolikt att fortsätta. ” Dessutom går det att säga, “Perioder under 2 år kan vara acceptabelt förutsatt långivaren motiverar och dokument skriftligen anledningen till att använda resultatet för kvalificerade ändamål.”

För att kvalificera din bonus som inkomster i samband med FHA, måste du ha betala stubbar, W2s och inkomster blanketter skatt för de senaste två åren eller så länge du har arbetat. Två år eller mer är optimal, men om du söker bara efter ett år eller så, kan det inte skada att göra ett fall för din årliga bonusprogram som ska ingå i din totala ekonomiska utsikterna.

Var försiktig med att beroende på din bonus för att få inkomst om det inte kan garanteras. Om din ekonomiska bilden skulle påverkas allvarligt av avsaknaden av en bonus, kanske du vill ompröva använda den som säkerhet för ditt lån.

Ett alternativ som drastiskt kan hjälpa din ekonomiska utsikterna är om man tillämpar bonus på din inteckning huvudman, vilket kommer att minska mängden av den huvudansvarige som du betalar ränta på. Ett annat alternativ är att sätta din bonus och alla andra “fallfrukt” inkomst till en hög ränta sparkonto och göra ett engångsbelopp på din inteckning huvudsakliga varje år. Men ju oftare du betalar pengar till din rektor, den mindre mängden av inteckning du måste betala ränta på, så i många fall är det bättre att lägga pengar mot din inteckning så snart som möjligt.

Det är väldigt frestande att behandla extra pengar som “fri spendera kapital”, men i det långa loppet kommer du göra mycket bättre att investera dina extra dollar i ditt hem eller i en portfölj som kommer att se några långsiktiga avkastning.