bolåneräntorna låg – bör husägare refinansiera nu

Om du har funderar på refinansiering din nuvarande inteckning, kan det aldrig finnas en bättre tid än just nu. Bolåneräntor är historiskt låga, och husägare hoppar på refinansiera tåget i rekordstort antal. Det finns många skäl att överväga refinansiering din inteckning, och massor av företag där ute som är villiga att stå till tjänst för dig i detta avseende.

varför du bör refinansiera

Bland de främsta anledningarna till att du kanske överväga refinansiering din inteckning just nu är att räntorna är den lägsta som de har varit i många år. Vilken är din nuvarande bolåneräntan? Den genomsnittliga räntan på den amerikanska husägare just nu är strax under 6 procent, och om du betalar mer än så, bör du överväga refinansiering. För varje ½ av intresse som du rakar från din totala inteckning, spara dig tusentals dollar under hela löptiden för återbetalning. Det kan uppgå till betydande besparingar under din livstid.

Ett problem som många villaägare står inför är att deras betalningar på sina befintliga lån är så stora att de har lite eller inga pengar kvar när deras betalning har gjorts för att betala för andra nödvändigheter i livet. När du refinansiera, kan du välja en annan term som (tillsammans med din reducerad ränta) kommer du att kunna göra en mindre månatlig betalning på din inteckning, lämnar dig med pengar kvar i slutet av löneperiod för andra inköp och räkningar som du har. Detta har den extra stor nytta av att du kan skydda din kreditvärdighet genom att inte halka på din inteckning betalningar, vilket kan vara mycket skadligt för din totala kredit värdering och förmåga att låna pengar, tillträde krediter, få ett bra pris på din kreditkort, eller ens få det jobb du vill ha.

shoppa runt för din nya inteckning

Medan den genomsnittliga avslutningsavgifter om inteckningar just nu är strax under $ 1000, bör du leta efter en långivare som är villiga att dela med några eller alla av de kostnader med dig. Många långivare kommer att göra det, eller kommer de att lägga till kostnaden för stängning och andra avgifter relaterade till inteckning refinansiera i dina lån betalningar. Eftersom det finns många små detaljer som deltar i inteckning refinansiering, är det alltid relevant att leta efter det bästa runt mycket på din egen inteckning.

En långivare som är villiga att skriva din nya inteckning vid en procentenhets skillnad från en annan långivare kan inte erbjuda de övriga villkor som du letar efter, till exempel ingen påföljd för förskottsbetalning, vilket är en viktig term som du bör kräva in ditt ny inteckning om det alls är möjligt. Samtidigt som de får den perfekta paketet inteckning refinansiering tar lite arbete och innebär att utforska dina alternativ, är det möjligt.

dålig kredit inteckning refinansiering alternativ

För de låntagare med dålig kredit, misströsta inte. Det finns långivare som är villiga att skriva om dina befintliga lån till mer fördelaktiga villkor, oavsett din tidigare misstag. Och även om din nya räntan kommer att vara något mer än en genomsnittlig låntagare med god kredit, kan det fortfarande vara lägre än vad du betalar nu och betalas ut under en längre tidsperiod som kan göra dina betalningar mindre och lättare att passa in i din nuvarande budgetramar.