bolåneräntor tre tips för att få en bra affär

Bolåneräntor är inte för svag i hjärtat.

I åtagandet skala, köpa ett hem rankas rätt upp där med att gifta sig. Att ta ut en inteckning kan vara mycket skrämmande, inte bara för att du kan vara fastnat med pay-off längre än du kunde ha fastnat i ett äktenskap, men också på grund av att pengar inblandade är inget skämt. Av denna anledning, ta ut en inteckning är ett stort, skrämmande engagemang. Du kommer att behöva betala tillbaka lånet varje månad, under många år framöver. Om du standard på betalningar, riskerar du att förlora ditt hem. Om du är sent på betalningar, riskerar du att bli slagen med sanktioner.

värdet av forskningen

Det bästa sättet att lindra dina bekymmer om att ta ut en inteckning är genom att plocka de bästa bolåneräntor det finns på marknaden. Genom att ta ut rätt inteckning för rätt pris, minskar du riskerna för att hamna i svårigheter med betalningarna. De bolåneräntor du måste betala varierar från långivare till långivare. Bolåneräntor kan variera från en typ av inteckning till en annan. För att säkerställa att du får de lägsta bolåneräntor möjligt, gör din forskning. Skura marknaden för optioner.

Det är möjligt att göra den typ av marknaden fungerar för dig. Till exempel, kan du behöva göra valet mellan fast ränta inteckning och justerbar ränta inteckning. Fast ränta inteckningar kräver något högre utbetalningar, men det är lämpligt att välja detta eftersom det ger dig sinnesfrid. Du behöver inte frukta förändringar i den volatila marknaden. Om, däremot, kan du absorbera marknadens svängningar som kommer med de lägre boräntor med justerbar ränta inteckningar, välj sedan justerbar ränta inteckningar.

korta räntor kontra långa räntorna

Bolåneräntor kan variera beroende på hur länge betalningar. Typiskt, ju kortare sikt, desto lägre kommer att bli. Även denna tumregel är inte ofelbar, sammanställda data för trender visar att de korta räntorna är alltid lägre än långräntorna. Vid bedömningen av om man väljer långsiktiga bolåneräntor eller kortsiktiga sådana, tänk på var dina räntorna är på väg.

varannan vecka eller varje vecka betalningar

Alternativet att betala varje vecka eller varannan vecka är införlivat de flesta inteckningar. Många använder det här alternativet eftersom det sätter dem i en bättre position att möta betalningar. För en, kommer frekvensen av betalningar se till att din inteckning betalas ut fyra år tidigare. För en annan, är det lätt att underhålla utbetalningar enligt detta arrangemang eftersom de flesta anställda betalas en gång i veckan eller varannan vecka budget. Således är varje kontant inflöde matchas av ett utflöde i form av avbetalning.

I slutändan, vad det hela handlar om är att innan du tar ut en inteckning, du noga överväga alla alternativ till ditt förfogande. Jämför en rad bolåneräntor och långivare och se vilka och som erbjuder de bästa återbetalningstider, de lägsta termer, och den högsta upplåning makt.

Trots allt, om du tog dig tid att hittills flickan innan den föreslår äktenskap med henne, det finns ingen anledning att du inte kan ta din tid och få veta allt om inteckning först innan du tar ut en inteckning. När allt kommer du och din återbetalning vara gift under en tid. För att citera en gammal och ofta citerade ordspråk, “Marry i all hast, ångrar på fritiden.”