bolåneräntor slår historiskt låga

Som bas har sjunkit ytterligare till en all time low på bara 1% är bolåneräntor kommer ner också. De med intresse endast inteckningar har sett en stor nedgång i sina månatliga avbetalningar med några turen att ha gripit erbjudanden där de betalar ingen ränta alls.

Goda nyheter för rörliga låntagare ränta inteckning som har sett sina disponibla inkomster drastiskt öka. Men det bästa råd och en som många långivare är uppmuntrande är felaktigt. Med räntorna så låga varför inte fortsätta att göra samma återbetalningar du gör fyra månader sedan när basräntan var 5%. Med denna möjlighet att betalar på ditt lån, medan bolåneräntorna är så låga, innebär att du eventuellt kan ta år av ditt lån.

Långivare priserna varierar ganska kraftigt så det är värt att ta tid att söka på hela marknaden innan man beslutar om den bästa lösningen för dig. Om du är en nuvarande inteckning innehavare kolla vilken ränta du betalar, liksom villkoren för inteckning för avgifter t.ex. exit. Även om du är bunden till för en tid kan det vara värt att betala exit avgifter och dra nytta av lägre bolåneräntor.

Det finns tusentals olika inteckning produkter på marknaden. Använda sig av en inteckning mäklare kan ta smärtan av att söka efter rätt inteckning för dig. Vissa långivare tar ut en avgift medan många är avgift fri inteckning mäklare, du kan få precis lika bra som råd från avgiften fria inteckning mäklare som de betalat dem. Du kan också dra nytta av expertråd tillgängliga, många mäklare har flera års erfarenhet av marknaden.

En sista sak att tänka på innan du accepterar en inteckning affär är om du går till en fast ränta inteckning, tänka på vad marknaden kan vara som när din fast ränta affären avslutas. Många långivare erbjuder mycket konkurrenskraftiga fem års fast ränta erbjudanden men räntorna kan vara hög när affären avslutas. Det kan vara mer fördelaktigt att stanna på en rörlig ränta tills marknaden börjar återhämta sig och sedan knyta till en fast ränta affär. En mäklare kommer att kunna ge dig råd om detta.

http://www.lcplc.co.uk