bolåneräntor sjunka genom golvet av styrräntan … vad annat är under det

“Lägre än prime,” du hört någon säga. Liksom de flesta kanadensare, var du förmodligen först skeptisk och sedan förvirrad. Vi tenderar att tänka på den prime utlåningsräntan som osynliga “golv” av utlåningsräntorna. De allra bästa kunderna kan komma mycket nära den våningen. Det är teoretiskt möjligt, vi anledning att faktiskt vara på golvet, men inte att vara lägre än det.

Ändå Kanadensiska långivare som erbjuder bolån på Prime minus 0,5% till och med minus 0,7%. Så golvet är inte det lägsta du kan gå. Det är något under “golvet”. Den kurs som kallas “prime” har varit populära riktmärke för utlåning i Kanada. När verksamheten reportrar talar om ränta rörelse, talar de oftast om vad som händer med prime. Men det finns andra riktmärken i pengar priser, även om de är oftast för att användas av professionella pengar chefer. Den viktigaste av dessa är bankir acceptans.

Medan “prime” är en bestämd ränta som erbjuds till en långivare bästa kunder, är Bankirens Acceptans den takt som finansiella institutioner använder för att låna ut pengar till varandra. Och det är oftast långt under prime-räntan. Leta efter “Pengar priser” avsnitt av din favorit-tidning, och du kan jämföra Prime med bankirens

Acceptans priser själv. “Intressant,” du tror, ??”men varför spelar det någon roll?” Tja, som nya låneinstitut börja erbjuda en skiffer av innovativa nya lån alternativ, har en ny inteckning framkommit som baseras på bankens Acceptance rate: erbjuder en bolåneränta på 1% under 3-månaders Banker acceptans.

Om du jämförde rock-bottom prime-baserade rörliga bolåneräntan – prime mindre 0,5% till 0,7% – med den nya justerbara BA-baserade räntan, skulle du finna att BA-baserade räntan skulle ha lett till betydande besparingar under de senaste åren , som klassar släppa. Det finns två skäl till detta. För det första har de BA-baserade priser historiskt varit betydligt lägre än prime. Vidare tenderar primränta “trögrörliga” i en miljö där priserna sjunker. Ofta är de mer flytande, marknadsbaserade BA priser leverera hastigheten förändras snabbare.

Varje variabel eller justerbar ränta Ontario inteckning är ett utmärkt alternativ när räntorna antingen sjunker eller stabil. Inte helt överraskande, har de varit ett mycket populärt val i de senaste åren. Det finns vissa Mullret nu att priserna kan börja öka, men flexibel ränta inteckningar fortfarande ett utmärkt val för dig som vill spara lite intresse.

Som alltid bör du rådgöra med en inteckning professionell för att hitta den inteckning som passar dina personliga ekonomiska behov. En oberoende inteckning mäklare kan ge dig information om ett brett utbud av inteckning alternativ från en mängd olika låneinstitut, så att du kan jämföra funktioner och alternativ med ett ögonkast.

Och kom ihåg, det är värt att ta lite tid att se bortom prime och utforska vad som finns “under golvet” i inteckning alternativ!