bolåneräntor – sänka priserna, bättre inteckning

Det är vanligt att ansöka om ett hypotekslån när man köper en fastighet, där en kvarstad på egendom ges till långivaren som säkerhet för lånet. Även en fastighet med bra värde kan garantera dig en bra hypotekslån, är den ränta (ränta) tillämpas på lånet ofta beroende av olika faktorer såsom din kreditvärdighet, personlig försäkran etc.

Boräntor varierar också beroende på vilken typ av lån och varaktigheten av lånet. Det finns i princip tre typer av bolåneräntor:

# Justerbar sats inteckning
# Fast ränta
# Rörlig ränta

justerbar sats inteckning:

På grundval av ett index, är inteckning räntorna på en justerbar sats inteckning justeras från tid till annan. När det finns en nedåtgående fluktuationer i räntor, kan det vara fördelaktigt att få justerbara bolåneräntor.

fasta bolåneräntor:

I fallet med “fasta bolåneräntor”, de månatliga betalningarna och rektor samt räntan ändras inte under hela besittningsrätt av lånet. Så länge låntagaren är i en fast ränta inteckning, förblir räntan densamma. Fördelarna med denna typ av bolåneräntan är att en registrering av det exakta beloppet av betalningar kan hållas av låntagaren, och en ökning av marknadsräntorna kommer inte att påverka låntagarens betalningar.

rörlig ränta:

Att vara bättre för högre kunder risktröskel, har inteckning jägare har visat ett ökat intresse för denna typ av inteckning. Denna typ av inteckning kräver bankräntan att vara stabil och när du har denna inteckning, du får hoppas att det förblir stabilt. Rörlig ränta inteckningar kan spara dig en hel del i ränta, men dina betalningar skulle variera beroende på marknad.

Faktorer som påverkar bostadsräntorna

Viktiga faktorer som påverkar boräntorna inkluderar:
• Resultat av låntagaren
• Credit betyg
• Totalt inteckning lånebeloppet kontra värdet på hemmet
• Behandling av stänga kostnader
• Huruvida bolåneräntan är justerbar
• mängden handpenningen på inteckningslån
• Livet på bolån

Du behöver veta inteckning typ som passar din livsstil och din finansiella behov bäst. Genom att välja rätt typ av hypotekslån, kan du faktiskt spara tusentals.