bolåneräntor, räddningsaktionerna regering, optioner avskärmning

Bolåneräntorna har varit på aldrig tidigare skådade nivåer under de senaste åren på fastighetsmarknaden kraschen, men under de senaste veckorna priserna har hoppat betydligt, skadar många husägare chanser refinansiering sin inteckning. När räntorna stiger, månatliga betalningar har beräknats utifrån kommer och öka också, förutom kostsamma uppkomst och stängning avgifter som normalt följer med en refinansiering. Som husägare med en justerbar ränta inteckning, kan du väga dina inteckning alternativ och se om nätet skillnaden i avbetalning är värt kostnaden för refinansiering. Fasta priser på 30-åriga bolån är lägre än de var för ett år sedan, så det finns en god möjlighet att du kan förbättra din ekonomi med en re-fi om du finansierade din fastighet under 2008.

Om du har en justerbar sats inteckning som är inställd på att justera i nästa år eller två, det finns en god chans att din kommer att vara högre än när du köpte, och därför är det värt att titta in i en fast ränta inteckning till en låg ränta takt. Om du har bra kredit och stabil hushållets månadsinkomst, så du kan kvalificera sig för ett antal refinansiera alternativ, inklusive enklare krav lån modifiering. Den federala regeringen ger bistånd med sådana modifikationer och banker och långivare som uppmuntras av federal hjälp planerar att arbeta med avskärmning offer som kan ligga bakom på betalningar eller inför avskärmning.

För att hålla bolåneräntorna låg i hopp om att stimulera fastighetsmarknaden, har den amerikanska regeringen en budget på $ 1250000000000 att åta sig att köpa mortgage-backed securities. Eftersom Fed inte planerar att sälja dessa värdepapper intressen i minst 10 år, helst de kan vänta ut den nuvarande avskärmning krisen och ge tid för den finansiella marknaden att återhämta sig innan att bli av med sina investeringar. Inköpen från Fed har möjliggjort miljontals amerikaner att refinansiera till lägre ränta, men som boräntorna fortsätter att stiga, kan regeringarna planen slå tillbaka mot dem och deras gigantiska investeringar i mortgage-backed securities. De Feds köp av mortgage-backed securities att undertrycka räntor för amerikanska husägare är känd som “quantitative easing”.

Om du har halkat efter på vissa betalningar, men har bra kredit annars och stadig månadsinkomst, bör du kontakta din långivare och se vilka ändring alternativ är tillgängliga. Detta är (i nästan alla fall) ett bättre alternativ till att förlora ditt hem till utestängning, som verkligen kan vara en nackdel för din kredit värdering, och eliminera dina chanser att få godkänt för hem inköp inom en snar framtid. Återigen, bankerna vill kunna göra betalningar överkomliga för dig, och naturligtvis vill tjäna sina pengar på ränta på lånebeloppet. Om du inte kan göra betalningar, måste de uthärda avskärmning processen, som kostar dem pengar och bankerna inte vill äga och förvalta en fastighet. Fastigheten sätts upp som säkerhet för lånet, men de flesta banker skulle mycket hellre se dig hålla hemmet, även om det innebär mindre vinst. Eftersom bankerna har så många försumliga lån och kämpande husägare, de ger mer och mer möjlighet att arbeta med dig på en refinansiera eller lån modifiering för att undvika avskärmning processen.