bolåneräntor nått botten

Dagens ekonomi, inte bara i USA utan genom alla utvecklade länder i världen, har fallit från höga höjder, till rock bottom. En allvarlig kreditåtstramning sätter i. Som ett resultat, de med god kredit är konstaterandet att banker och långivare hugga fettet bort sina bolåneräntor för att stimulera konsumenternas vilja att ta ett lån.

Denna process för att sänka bolåneräntorna har redan kommit i full gång i USA som en följd av ökad upplåning på obligationsmarknaden. Listan över dessa etablerade finansiella institut som sänker sina bolåneräntor fortsätter att växa.

Uppenbarligen är detta inte alla goda nyheter. Men för personer med god kredit som funderar på att finansiera ett hem eller ta ut en inteckning, skapar det en positiv upplåning miljö. I själva verket beror på bolåneräntor slår däcket, har kommit bostads-och fastighetsmarknaderna här i USA äntligen tillbaka till en rimlig nivå, vilket gör att många hushåll att äntligen blomstra. Under de senaste månaderna har en 18% ökning av egendom återförsäljning noterats i USA fastighetsmarknaden, och regeringen har meddelat att den kommer att köpa miljontals dollar av intecknade tillbaka värdepapper i syfte att se till att ekonomin kommer att fortsätta att gå framåt .

När vi analyserar orsaken bakom de fallande bolåneräntor vi observerar, en av de första faktorer som vi alltid peka på är att det för närvarande hals-till-hals konkurrens dominerar fastigheter och inteckning marknader finansiering. Denna svåra uppryckning som tagit plats i senaste åren inom den finansiella sektorn har lett till ny konkurrens kliva in med god sed, vilket i sin tur har lett de etablerade bankerna att arbeta hårdare för att vinna nya bolånekunder. En av de första metoderna som finns för dem är att sänka räntorna på bolån. Detta innebär att just nu är en av de bästa möjliga tider för att låsa in en låg, 30-årig fast ränta inteckning. För dig med god kredit, är nu definitivt dags att börja jämförelse shopping för en bra inteckning.