bolåneräntor huvudet lägre på grund av regeringens

Sedan början av mars, har Ben Bernanke och Federal Reserve Bank varit orubblig om att hälla pengar i inteckning värdepapper. Tanken bakom detta är att om de dumpa pengar i dessa värdepapper kommer att sända lägre skattesatser som så småningom kommer att släppa all den uppdämda efterfrågan på bostadsmarknaden. Detta är en bra idé, men det kommer att bli mycket svårt att få en person att köpa något för $ 200.000 när de vägrar att ens överväga att köpa en $ 500 tv.

Om priserna fortsätter lägre, många tror att det kommer att vara för bra för att låta denna chans slip köpa. Om denna tankeprocess blir den amerikanska huvudfåran då kunde vi mycket väl se en mini Refi boom. Förra årets data visar att omlokalisering var som lägst andel under de senaste 18 åren. Många av dessa människor vill flytta, men de är rädda för att eftersom de inte kommer att kunna sälja sitt nuvarande hus i dessa marknadsförhållanden.

Så småningom dammen av uppdämd efterfrågan kommer att brytas, men ingen riktigt vet när det kommer att bli. Det kan vara nästa månad om kunde vara i tre år. En sak är säker, om du har varit sund med dina pengar, är nu en av de bästa tiderna i historien för att köpa ett hem i Amerika. Genomsnittlig bolåneräntor ligger på 4,8% och husen är “på rea” överallt. Om du gör lite shopping och hitta en långivare kvalitet inteckning, kan du få affären i ett sekel genom att köpa eller refinansiering ett hem under 2009.