bolåneräntor – hur det kan påverka dig

Den stigande och fallande bolåneräntor är mycket viktigt för att stabilisera ekonomin. Specifikt, kommer en mycket stor andel direkt påverka de utgifter befogenheter allmänheten. Den utgifterna kapacitet massorna kommer att minska och därmed kommer kassaflödet att begränsas. Å andra sidan kommer en låg andel öka köpkraften hos allmänheten och detta kan öka kassaflödet. Detta är en penningpolitik som var anpassad av regeringen så att inflationen kommer att kontrolleras.

Regeringens Reserve Bank är den viktigaste myndighet som bestämmer procentmål Cash. De studerar bolåneräntorna att de kan påverka inflationen och göra ekonomin mer stabiliserats. Detta är en mycket viktig del av penningpolitiken i USA.

Detta är kanske bättre förstås i slutet av 1980 när landet drabbas av recession. Under denna tid, nådde inteckning bedömare cirka 17 procent per år och det är verkligen mycket stor. Och som en konsekvens, nådde bostadssektorn en all-time low och köpkraft allmänheten minskade. Men det är en bra sak som detta gav ekonomin tillräckligt bufferten så att den kan studsa tillbaka. Även om detta är mycket populär, är det också ses av flera finansiella experter vara mycket nödvändigt. Detta är sedan ses av vissa som en fråga om politisk vilja.

Egentligen är detta inte så illa jämfört med vad Australien hade haft. I Australien hade de omkring mellan 6 procent per år och 10 procent per år. Även om detta är inte dåligt, inte detta verkligen ger de önskade resultaten. Som nämnts är det bara en fråga om politisk fråga. Om regeringen är beredd, kan det göra nödvändiga justeringar, men det kan drabbas av en minskning i popularitet. Hur som helst, är den nuvarande nivån att USA har fortfarande generellt låga och det är en gud sak.

Eftersom detta är mycket känslig, är det då nödvändigt för regeringen att vara försiktiga när de gör vissa justeringar. Det är en plikt för Reserve Bank att ständigt övervaka dess effekter för ekonomin och för allmänheten.

Ökningen av bolåneräntor är väsentligt för stabilisering av ekonomin. Detta bör dock tas med extra omsorg så att allmänheten inte kommer att vara alltför hårt drabbade av det.