bolåneräntor falla kunde hjälpa försäljningen

Bara bilden av att gå igenom inteckning processen för vissa individer är tillräckligt för att få dem att gå miste om några av de mest eftertraktade och lägsta hem priser lån i mer än 40 år. Grund av avtagande ekonomier globalt, experter hävdar räntorna sannolikt kommer att förbli på rekordtid territorium under resten av 2009, kanske ger en välbehövlig pick-me-up för nedslagna bostadsmarknaden. Och det kan bara vara goda nyheter för husägare och blivande köpare som säkert kommer att spara tusentals kronor per månad.

Den nuvarande nedgången i räntor hem låneräntor hände precis efter att Federal Reserve aviserat planer på att köpa större än 1 biljoner statsobligationer och mortgage-backed securities från Freddie Mac och dess närstående kusin företaget Fannie Mae, i ett försök att upprätthålla bolåneräntor på sin lägsta punkt under fyrtio år och stimulera den svaga bostadsmarknaden.

Den Mortgage Bankers Association hävdar att bolånemarknaden är att bli omkörd av refinansiera applikationer som följd. Föreningen säger att för den vecka som slutade den 20 mars nästan åttio procent av inteckning applikationer nationellt var för refinansiering. Regeringen uppmanar husägare och köpare att tänka över sina långsiktiga finansiella mål och forskning olika låneprogram och alternativ innan man beslutar att refinansiera. De flesta anser att låntagare ska få till en säker fast ränta inteckning eftersom priserna är riktigt lågt.

Förhoppningsvis har du ägt din bostad pre-millenium så många som köpte efter år 2000 kan inte ha tillräckligt med hem kapital byggts upp. Även lån begränsningar har ökat, kan vissa kvalificera sig även om ett hem kapital lån eller ta lite extra pengar ut till låga priser för hem förbättring.

Kom ihåg dock att refinansiering ditt hem lån innebär att du kommer att börja din inteckning termer igen vara så medveten om att du kommer att ha 10 till 30 ytterligare år av månatliga betalningar. Och alltid förstått din låneräntan, villkor och förutsättningar för varje dokument som du registrerar.

För dem som inte kan refinansiera grund av deras hem värde är “under vatten” eller “upp och ner”, kan Obama-administrationens nya refinansiering och låneprogram modifiering kunna hjälpa dessa husägare. Programmet heter “Making Home Affordable”, borde hjälpa lite problem husägare. Det för närvarande bara hjälper människor som har ett lån ägs av Fannie Mae och Freddie Mac. Upptäck hur du kan refinansiera ditt hem och spara idag.