bolåneräntor – en snabb guide till att hitta den bästa hem ränta lån ränta

Det finns tre huvudsakliga faktorer som i slutändan kommer att avgöra bolåneräntor citerade till dig.

Ett. Mängden handpenningen (ju högre, desto bättre)
2. Din kredit värdering (ju högre, desto bättre)
Tre. Gapet mellan inkomster och personlig skuld (den större gapet, desto bättre)

snabba tips:

? Kontrollera priser från olika källor på nätet och skapar en jämförelse diagram för alla långivare du skulle överväga. Använd alltid den effektiva räntan som din baslinje så du jämför äpplen med äpplen.
? Följ 10-åriga obligationer för att förutsäga huruvida räntorna kommer att gå upp eller ner. När avkastningen rör sig uppåt, bolåneräntor brukar göra också. Detsamma gäller vice versa.
? Använd ett verktyg lån kalkylator för en bra uppskattning av din förväntade månatliga betalning. Skriv bara in det belopp du vill låna, och räntan tillhandahålls av långivare från vem du fått offerter.
? Registrera dig för e-postmeddelanden som erbjuder realtid uppdateringar om utlåningsräntor.
? Kontrollera med en tidning källa för en återkommande rapport om aktuella räntor.

långivare förhandling tips:

? Fråga blivande långivare om deras originering avgifter. 1% är ganska standard, men du kan alltid förhandla ner det. Om deras avgiften är högre än 1%, begära att den sänkas eller hitta en långivare med en bättre övergripande bolåneräntan program.
? När du granskar program bolån, se till att din långivare är villiga och har möjlighet att snabbt reagera på ett bra program genom att låsa in en kurs i 30-60 dagar.

Särskild anmärkning: Se till att den låsta hastigheten kan du få lägre beroende räntan är tillgängligt bör priserna sjunka när låset träder i kraft.

? Om priserna faller dramatiskt och du inte har ovan nämnda klausul om det lägre priset i ett lås situation, vara beredd att kämpa långivaren på denna punkt. Det kommer att kräva förhandlingar, men långivaren som vill ditt företag kommer att vara villiga att arbeta något i din favör.

viktiga överväganden:

? Skydda din affär om din långivare plötsligt går i konkurs. Om detta inträffar efter att du har redan godkänts och inlåst i en takt, först ringa långivaren och fråga om de kommer att hedra lånet och ändå finansiera ditt köp. Om inte, ta reda på om låneprogram överfördes till en ny långivare som kommer att hedra samma villkor. När allt annat misslyckas, kontakta hemmet säljaren och se om fördröja utgången av depositionen så att du kan hitta en ny långivare. Om inte säljaren har bra back-up erbjudanden i vingarna, bör han vara benägna att arbeta med dig eftersom du tidigare redan kvalificerat sig för ett lån.
? När du planerar att göra ett hem köp eller refinansiera, fördröja ansöker om eventuella nya kreditkort eftersom detta kan sänka din kredit värdering och påverkar den ränta du kommer att citeras.
? Var noga med att leta efter de bästa bolåneräntor. Du kan ansöka med flera bolåneinstitut inom en 45-dagarsperiod och har förfrågningar räknas endast som en där de kreditupplysningsföretag byråer är berörda.