bolåneräntor bo skyhöga trots swapräntorna

Vid det här laget vet vi alla hur förfärlig den finansiella världen har blivit, hur den nuvarande kreditkrisen har inneburit stora problem för de flesta av oss. Den stigande levnadskostnader har lämnat en hel del människor kämpar för att göra det, tack vare stigande matkostnader och bränslepriser.

I en vecka där statsministern uppmanar andra länder att skära ned på slöseri med livsmedel finns det andra nyheter inom finans, bolånemarknaden är en tuff en att komma in just nu, men de senaste förehavanden på på marknaden har lämnat något förvirrad.

Bolån tenderar att vara nära besläktad med swappräntorna för banker, nådde dessa priser för tre veckor sedan men fortfarande boräntorna fortsätter att stiga. En färsk undersökning har funnit att den genomsnittliga räntan för en tvåårig fast inteckning är upp till 7,07% i vissa fall.

Som ett resultat av detta långivare är konstaterandet att de snabbt kör i konkurs, och på den andra änden av problemen är första gången köpare som inte kan hitta en affär som passar dem om de kan hitta någon alls. Drabbade andra inkluderar de som närmar sig slutet av sin tidsbegränsade erbjudanden och funderar på att förnya sina lån.

Dessa kommer sannolikt att vara de värst drabbade som låntagare kommer till slutet av en tre år fast 150.000 inteckning kunde se en månatlig ökning på £ 158 om de ville förnya ytterligare tre år.

Den stora frågan under swappräntorna frågan är huruvida bolåneinstitut kommer att börja spela rättvist när swappräntorna går ner. Just nu är de mycket snabbare att agera när priserna går upp när de reagerar i slag men när priserna sjunker eller stannar sätta priserna antingen stanna kvar eller fortsätta att stiga oavsett.

Fler och fler låntagare förlorar tron ??efter en uppgörelse i april nåddes och Bank of England frigjorde bank via likviditet system, system som är ännu att gynna låntagarna. Förhoppningen är att denna situation kommer att rättas till inom kort och kanslern har uppmanats att notera om situationer förvärras under de närmaste månaderna.