bolåneräntor är bra men du fortfarande behöver forskning dem

Om du är ute för att få en inteckning, priserna ser mycket bra. Den genomsnittliga 30 år fast bostadsränta har fallit drygt 40 punkter under de senaste veckorna. Regeringen är inriktad på att hjälpa bankerna refinansiera befintliga kunder som har hem som faktiskt är värda mindre än de är skyldiga. Statliga ingripanden kommer att tillåta bankerna att sänka sina räntor på nya bolån och annan Federal Reserve räntesänkning inom en snar framtid kommer att tillåta priserna att sjunka ytterligare.

Så priserna är gynnsamma för nya bostadsköpare, och borde låsas in med fast ränta inteckningar om möjligt. Bolåneräntor tenderar att fluktuera med marknadsräntorna. För närvarande är det Federal Reserve skära priser för att stimulera den dåliga ekonomin, men priserna historiskt stiger när ekonomin börjar ta fart igen till följd av låga räntor. Om du bestämt dig för att gå in i en justerbar sats inteckning, kan din ränta bli lägre än den fasta ränta inteckning för de första åren av ditt lån, men de priserna har förmågan att flytta upp med stigande marknadsräntor. Dessa justerbar ränta inteckningar kan verkligen få det bättre i ett nytt hem ägare om de inte har planerat därefter. En fast ränta inteckning måste vara densamma för livet av lånet, kan ingenting göra stiger.

Justerbar ränta inteckningar är attraktiva, eftersom de ibland kan du betala lägre månatliga betalningar under första åren av lånet. Och, kan de låta ofta du tar ut en större lånebeloppet, vilket kan vara mycket frestande, särskilt om du bara måste ha det pool på bakgården. Om du har en stor besparing, och du tror att du kan dra nytta av sjunkande framtida räntor, sedan en justerbar ränta min vara ett bra alternativ för dig och din familj. Armarna kan vara ganska farligt för den genomsnittliga hem ägaren dock, så vet vad du får in innan du skriver på den linjen.

Med ett långsiktigt lån till fast ränta, kan du få månatliga inteckning betalningar som är helt rimliga. Många låneinstitut har fyrtio termer årigt lån, vilket kommer att sänka månatliga lån betalningar, och göra livet lite enklare. Även om den nuvarande bostadsmarknaden kan erbjuda ett hem köparen låga, låneinstitut är betydligt mer försiktiga med vem de lånar ut till efter den senaste tidens problem på kreditmarknaden. Om du är en första gången hem köpare bör du försöka få lånelöfte från din långivare val. Processen för förhandsgodkännande är när en bank forskar en kunds ekonomiska historia för att avgöra om de skulle kunna göra planerade amorteringar i framtiden. Om din ekonomiska hälsa befinns vara i godtagbart skick, kommer en bank ger dig ett lånelöfte form som anger hur stor av ett lån som de skulle vara villiga att ge dig, och under vilka förutsättningar de skulle förlänga krediten.

Hem säljare och deras fastighetsmäklare vilja ha lånelöfte köpare, eftersom de vet att de kommer att kunna få den finansiering de behöver. Komma lånelöfte är oerhört viktigt i dagens marknad, eftersom alla är skygg om kreditvärdigheten hos köparna. Det finns några bra erbjudanden i den nuvarande marknaden, men när utbudet blir gjort, kommer lånelöfte köpare alltid vinna.