bolåneräntan trender – trender som visar högre bolåneräntorna

Aktuella bolåneräntan trender visar att vi bör räkna med högre räntor inom en mycket snar framtid. Utvecklingen i 10 år statskassan ränta avkastning som började redan i januari förblir intakt och lika stark som någonsin. Om denna trend fortsätter, kunde vi se 30 år fast bostadsränta över 6% innan vi vet det. Uppenbarligen är detta mycket dåliga nyheter för villaägare som hoppades att refinansiera till låga priser.

Om du hoppades att bolåneräntan trenden skulle vända och gå ner, kanske du har missat båten. De övergripande nivåerna har stannat över 5% i två månader nu och det ser ut som 6% är nästa mål. De tre decennium nedåtgående trenden som inleddes redan 1982 ser ut att ha nått botten under åren 2002-2009. Detta bottnar process kan innebära att de genomsnittliga bolåneräntor kunde huvudet i tvåsiffriga tal under de närmaste åren.

Ingen vill att detta ska ske, särskilt regeringen, men regeringen kommer att vara den exakta anledningen till att vi ser högre bolåneräntor. Genom att tvinga priserna lägre genom inköp av USA: s skuld, har Federal Reserve Bank devalverat vår valuta. Som den amerikanska dollarn sjunker i värde, till de 10 årsräntan höjningar som orsakar total räntor röra sig högre. Fed fortsätter att punga ut miljarder av dollar för att köpa upp inteckning värdepapper. Detta kommer att bidra till att hålla priserna låga nu, men så småningom, när dollarn blir devalverat ännu mer, kommer vi att se en inflationsdrivande period som omfattar betydligt högre.